Jogsértések - élelmiszer

Vissza

Részletes információk

2024.06.06.
Étrend-kiegészítő férfiaknak
Az Éltv. szerinti felelős vállalkozás felderítése folyamatban van.

Név/vállalkozás címe: Az Éltv. szerinti felelős vállalkozás felderítése folyamatban van.

A jogsértés időpontjában bejegyzett vezető tisztségviselő neve: Az Éltv. szerinti felelős vállalkozás felderítése folyamatban van.

Termék: Octoplus kapszula – Étrend-kiegészítő férfiak számára 1g (Forgalmazó: KOTAVI s.r.o.) Származási hely: Kína

Termék pontos azonosítására alkalmas adatok: Minőségmegőrzési időre való  tekintet nélkül került elrendelésre a termék forgalomból való kivonása, a fogyasztóktól való visszahívása.

Szabálytalanság rövid leírása: A következő gyógyszerhatóanyagok voltak kimutathatóak a termékből: Szildenafil, Tadalafil
Az NNGYK szakmai véleménye szerint „a szildenafil és a tadalafil a foszfodiészteráz-5 enzim (PDE-5) gátló hatása révén az erectilis dysfunctio terápiájában alkalmazott vegyület.” Az étrend-kiegészítők az Európai Unió és a magyarországi szabályozás szerint is élelmiszernek minősülnek. Gyógyszer-hatóanyag élelmiszerben történő felhasználása tilos, kizárólag az engedélyezett, felügyelt körülmények között előállított gyógyszerekben engedhető meg és az ezen hatóanyagot tartalmazó készítmények kiadása orvosi rendelvényhez kötött Magyarországon.

A jogsértést megállapító hatóság: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság

Kapcsolódó hír: