Élelmiszer-előállítás

A nem engedélyköteles élelmiszer-előállító tevékenységre (főleg növényi eredetű élelmiszerek előállítására) vonatkozó általános előírások

Az élelmiszerjog általános elveiről és követelményeiről, az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság létrehozásáról és az élelmiszerbiztonságra vonatkozó eljárások megállapításáról szóló 178/2002/EK rendelet 3. cikkének 2. pontjában foglalt meghatározás szerint élelmiszer-vállalkozásnak tekintjük azt a nyereségérdekelt vagy nonprofit, köz- vagy magánvállalkozást, amely az élelmiszerek termelésének, feldolgozásának vagy forgalmazásának bármely szakaszával összefüggő tevékenységet folytat.

2024. április 4., csütörtök

Önellenőrzési rendelet - útmutató

Az élelmiszer-vállalkozások által működtetendő önellenőrzési rendszerre vonatkozó követelményekről szóló 28/2017. (V. 30.) FM rendelet (a továbbiakban: rendelet) 2023 novemberi módosítása komoly változást jelent a közép- és nagyvállalkozások önellenőrzési tevékenységében.

2023. november 27., hétfő

Megjelent a kis mennyiségű, helyi és marginális élelmiszer-előállítás és -értékesítés higiéniai feltételeiről szóló rendelet

Oltalom alatt álló földrajzi árujelzők használatával kapcsolatos tudnivalók

2021. április 9., péntek

Az őstermelői értékesítés aktuális szabályai

2017. április 3., hétfő

Tájékoztató vágóhidak engedélyezésének állatvédelmi szempontjairól - Szabványműveleti előírások

2017. január 26., csütörtök

Vágóhidak működésének, illetve az állatok vágásának állatvédelmi vonatkozásai

2017. január 26., csütörtök

Tájékoztató a vágóhídi rögzítő- és kábító berendezéseket gyártó és forgalmazó vállalkozások számára

2016. november 15., kedd

Az érzékszervi vizsgálatok szerepe és jelentősége

Élelmiszer-jogszabályok jegyzéke

2016. szeptember 15., csütörtök

Hogyan készül a sör?

2016. augusztus 15., hétfő

2016. december 13-tól kötelező lesz az élelmiszereken a tápértékjelölés

Éhezünk és pazarolunk

Élelmiszer-technológia

Gabonaalapú élelmiszerek fuzárium toxin szennyezettségének csökkentési lehetőségei

Élelmiszer üzemlisták

2014. október 9., csütörtök

Ügyfél kérelmére történő minősítés vagy vizsgálat megrendelése

Borászati és palackozó üzemek regisztrálása

Országos Közétkeztetési Szakácsverseny (OKÉS) - Döntős Receptek

Pálinka termékek