Oltalom alatt álló földrajzi árujelzők használatával kapcsolatos tudnivalók

Azok a termelők, akik földrajzi árujelző oltalom alatt álló (eredetvédett) terméket kívánnak előállítani és értékesíteni, a területileg illetékes megyei kormányhivatal növény- és talajvédelmi osztályánál tudnak regisztrálni. A nyilvántartás mellett fontos kritérium, hogy a termék előállítása a termékleírásban szereplő módon történjen. Akik nem felelnek meg a követelményeknek, nem árusíthatják terméküket az oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel vagy az oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátva.

2021. április 9., péntek

Az őstermelői értékesítés aktuális szabályai

2021. január elsejétől hatályba lépett az új családi gazdaságokról szóló törvény, ami az őstermelői értékesítés szabályait is érintette. Cikkünkben összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

2017. április 3., hétfő

Tájékoztató vágóhidak engedélyezésének állatvédelmi szempontjairól - Szabványműveleti előírások

2017. január 26., csütörtök

Vágóhidak működésének, illetve az állatok vágásának állatvédelmi vonatkozásai

2017. január 26., csütörtök

Tájékoztató a vágóhídi rögzítő- és kábító berendezéseket gyártó és forgalmazó vállalkozások számára

2016. november 15., kedd

Az érzékszervi vizsgálatok szerepe és jelentősége

Élelmiszer-jogszabályok jegyzéke

2016. szeptember 15., csütörtök

Hogyan készül a sör?

2016. augusztus 15., hétfő

2016. december 13-tól kötelező lesz az élelmiszereken a tápértékjelölés

Éhezünk és pazarolunk

Élelmiszer-technológia

Gabonaalapú élelmiszerek fuzárium toxin szennyezettségének csökkentési lehetőségei

Élelmiszer üzemlisták

2014. október 9., csütörtök

Ügyfél kérelmére történő minősítés vagy vizsgálat megrendelése

Borászati és palackozó üzemek regisztrálása

Országos Közétkeztetési Szakácsverseny (OKÉS) - Döntős Receptek

Pálinka termékek

Borászati termékek

Élelmiszer-biztonsági jó tanácsok húsételek készítéséhez

Az otthoni ételkészítés HACCP szerinti elemzése