Állategészségügyi diagnosztika

Az Állategészségügyi Diagnosztikai Igazgatóság nemzeti referencia laboratórium, országos illetékességű vizsgálólaboratórium az állategészségügyi diagnosztikai vizsgálatok végzésében. Igazgatóságunk fő feladata a fertőző és egyéb okból kialakult betegségek okainak tisztázása, az állategészségügyi igazgatás segítése, az igazgatási döntések szakmai előkészítése, emellett a magángyakorlatban dolgozó állatorvosok diagnosztikai munkájában, a betegségek elleni védekezésben illetve mentesítésben nyújtunk segítséget. Feladatunk továbbá, az állategészségügyi laboratóriumok ellenőrzése és értékelése, helyszíni vizsgálatokkal az állatorvosok munkájának segítése, illetve az állatok tartásával, szállításával kapcsolatos igazolások kiállításához szükséges laboratóriumi vizsgálatok végzése. 

A „148-as rendelettel” kapcsolatos tudnivalók

Nyomtatványok, útmutatók

Jártassági vizsgálatok

Hírek, tájékoztatók

2022. december 20., kedd

Állategészségügyi diagnosztikai vizsgálatok a kormányzati igazgatási szünet idején

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a 2022. december 22-től 2023. január 6-ig tartó igazgatási szünet* alatt kizárólag a Nébih Állategészségügyi Diagnosztikai Igazgatóság (ÁDI) budapesti telephelyén (1143 Budapest, Tábornok u. 2.) végzünk vizsgálatokat.

2022. október 17., hétfő

Már jelentkezhetnek jártassági vizsgálatokra az állategészségügyi vizsgáló laboratóriumok

Magyarországon a laboratóriumok működésének, akkreditációjának alapvető feltétele, hogy részt vegyenek az általuk végzett vizsgálati területeken elérhető jártassági vizsgálatokon. Ezt a lehetőséget a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) meghatározott program szerint biztosítja az állategészségügyi vizsgálatokat végző laboratóriumok számára. A hivatal oldalán elérhető a 2022-2023-as időszak menetrendje, az idei jártassági vizsgálatokra pedig 2022. november 2-ig jelentkezhetnek a laboratóriumok.

2022. augusztus 11., csütörtök

Fontos változás a „148-as szerinti” állategészségügyi diagnosztikai vizsgálatok adminisztrációjában

2022. február 23., szerda

Márciustól minden tekintetben a régi szakrendszer helyébe lép a digitális LABOR rendszer

2022. január 20., csütörtök

Befejeződött a LABOR rendszer fejlesztése

2021. december 15., szerda

Célegyenesbe fordult a Nébih LABOR rendszerének fejlesztése

LABOR rendszerrel kapcsolatos gyakran ismételt kérdések