Akadálymentességi nyilatkozat

 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elkötelezett amellett, hogy honlapját a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény szerint akadálymentessé tegye.
Ezen akadálymentesítési nyilatkozat a https://portal.nebih.gov.hu-ra vonatkozik.

Megfelelőségi státusz

Ez a honlap az alábbiakban felsorolt kivételek miatt csak részben felel meg a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvénynek.

Nem akadálymentes tartalom

Az alábbiakban felsorolt tartalom a következő ok(ok) miatt nem akadálymentes:

A Nébih online szakrendszereinek használatát bemutató oktatóvideó sorozatok felhasználása speciális szakmai csoportot céloz meg, melybe jelemzően meghatározott végzettséggel és egészségügyi vizsgálaton átesett szakértők tartoznak, akadállyal élők számára nem releváns a tartalom. (Tájékozódáshoz a rendszerek felhasználói kézikönyvei akadálymentesített formában rendelkezésre állnak.):


A tartalom nem tartozik az alkalmazandó́ jogszabályok hatálya alá́

A honlapról elérhető nem webes dokumentumok (word, pdf, excel stb.) azon körénél, melyeket a hatályba lépés előtt tettünk közzé és nem közfeladatunk ellátásához kapcsolódnak, illetőleg a jelenlegi közfeladat-ellátást közvetlenül nem érintik, az akadálymentesség biztosítását a törvény nem írja elő. Bár jogszabály nem kötelez bennünket, de Hivatalunk elkötelezett ezen lemaradások megszüntetése mellett is.

Az akadálymentesítési nyilatkozat elkészítése

E nyilatkozat 2021. június 15-én készült.
E nyilatkozat egy harmadik fél által végzett értékelés alapján készült.
 

Visszajelzés és elérhetőségek

Az esetleges megfelelőségi hiányosságokat az ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu címen jelezheti.
Az akadálymentesítésért és a kérések feldolgozásért felelős: Kockázatkezelési Igazgatóság Szakmai Információs Osztály.

Végrehajtási eljárás

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Agrárminisztérium irányítása alatt működő költségvetési szerv.


A visszajelzésre adott nem kielégítő válaszra igénybe vehető jogorvoslati lehetőséget a https://kormany.hu/agrarminiszterium/elerhetosegek weboldalon közzétett elérhetőségeken keresztül kezdeményezhet.


Jelen akadálymentesítési nyilatkozatot jóváhagyta
dr. Nemes Imre
elnök