FELIR KERESŐ


Üdvözöljük az élelmiszerlánc és agrárágazati szereplők tevékenységi adatainak keresőjében!

A lekérdezéssel arról bizonyosodhat meg, hogy a keresett ügyfél szerepel-e az élelmiszerlánc-felügyeleti nyilvántartásban, és ha szerepel, akkor milyen FELIR azonosító szám tartozik hozzá és milyen tevékenységet végez. 

A jogszerű működéshez az eljáró hatóság engedélyéről/nyilvántartásba vételéről szóló döntésen kívül minden élelmiszerlánc és agrárágazati szereplőnek rendelkeznie kell FELIR azonosítóval is. 

A FELIR adatok gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók esetén az „adószám” első nyolc karakterének segítségével, őstermelők és természetes személyek esetén a „név” és „születési dátum” megadásával kérdezhetők le. Az ügyfél által végzett tevékenység, tevékenységi hely a FELIR azonosító és a Nébih tevékenység azonosító szerint is kereshető. Magyar adószámmal nem rendelkező partner keresésekor a cégbejegyzés szerinti ország mellett a cégnév és a külföldi cégazonosító adatok közül az egyiket meg kell adni.

FELIR adatok keresése

Természetes személy adatai alapján


Külföldi jogi személy adatai alapján

Nem találta a FELIR azonosítóját vagy a keresett tevékenységét? Lépjen be Nébih Ügyfélprofiljára és a „Tevékenységek” menüpontban tegye meg a szükséges bejelentést, kiegészítést!

  • Ha még nincs FELIR azonosítója, de élelmiszerlánccal kapcsolatos vagy agrárágazati tevékenységet végez, akkor belépést követően a „Tevékenységek” menüpontban kattintson a FELIR azonosító „Igénylés” gombra.
  • Ha nem találta a tevékenységét, pedig rendelkezik a tevékenység végzéséhez szükséges okirattal, akkor belépést követően a „Tevékenységek” menüpontban kattintson a „Nem látom a tevékenységemet” gombra. A tevékenység megadása és az okirat feltöltése után munkatársaink szükség esetén felveszik Önnel a kapcsolatot az adatok további egyeztetése érdekében.
  • Ha nem találta a tevékenységet, és nem rendelkezik a tevékenység végzéséhez szükséges okirattal, belépést követően az Ügykatalógusból válassza ki az érintett ügyet és végezze el a regisztrációt! Ha nem találja a keresett ügytípust az ügykatalógusban, akkor a kérelmet a jogszabályban meghatározott illetékes hatósághoz kell benyújtania.

Ha nincs ügyfélkapuja, a FELIR azonosítóval kapcsolatban keresse ügyfélszolgálatunkat bizalommal (tel.: 06-1/336-9024; email: felir@nebih.gov.hu), vagy kérje a kormányhivatal munkatársainak segítségét.

Élelmiszerlánc-biztonsági kockázatot észlelve kérdéseit, bejelentését a Nébih Navigátor mobilapplikáció ”Zöld szám” moduljában vagy a Nébih ingyenesen hívható Zöld számán (06-80/263-244) teheti meg.

Kapcsolódó jogszabályok:
Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény;
Az élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszer működéséről szóló 578/2020. (XII. 14.) Korm. rendelet.
A jogszabályok hatályos változatát a https://njt.hu oldalon olvashatják.