
Codex Alimentarius (CCMAS)
Az élelmiszerek legfontosabb összetevőit, illetve idegenanyag-tartalmának maximálisan elfogadható szintjét szabályzó nemzetközi szabványok, irányelvek és útmutatók kidolgozására az Élelmezési és Mezőgazdasági Világszervezete (FAO) és az Egészségügyi Világszervezete (WHO) 1963-ban létrehozta a Codex Alimentárius Főbizottságot (CAC). A Bizottság által kidolgozott különféle dokumentumok összessége a Codex. Ezek a dokumentumok minden regionális (pl. az EU) és nemzeti (természetesen a magyar is) élelmiszer szabályozás alapjául szolgálnak, így a Codex a világ élelmiszer-szabályozásának összefogó központja.
Bővebben a Codex Alimentariusról


Jelentős nemzetközi érdeklődés a jó laboratóriumi gyakorlatok iránt

Ismét Budapesten ülésezik a FAO/WHO Codex Alimentarius Analitikai és Mintavételi Módszerek Szakbizottsága

Sikeresen zárult a CCMAS idei ülése

39th SESSION OF CCMAS

39th SESSION OF CCMAS

EU-FAO összefogás az élelmiszer-hulladék és az antimikrobiális rezisztencia ellen

Szakértői ülés az állatgyógyászati szermaradékok értékelésére

Új elnök a Codex élén

CCMAS

Eredményesen zárult a CCMAS 38. ülése

CCMAS38 – Useful information

34th Session of CCMAS - Working documents

4th MoniQA International Conference

34th Session of CCMAS - Useful information

50 years of Codex - session during CCMAS (with the presentations)

Budapesten ülésezik a Codex Alimentarius szakbizottsága

Tájékoztatás a Codex Alimentarius, ezen belül a CCMAS tevékenységéről

2016. február 22. és 26. között Budapesten tartotta 37. ülését a FAO/WHO Codex Alimentarius (Codex) Analitikai és Mintavételi Módszerek szakbizottsága (CCMAS)
