EU-FAO összefogás az élelmiszer-hulladék és az antimikrobiális rezisztencia ellen
2017. október 24, kedd

EU-FAO összefogás az élelmiszer-hulladék és az antimikrobiális rezisztencia ellen

Fejenként fele annyi élelmiszer-hulladékot termelünk 2030-ra, ha megvalósulnak a FAO és az EU új szándéknyilatkozatában megfogalmazott célok. A NÉBIH a Maradék nélkül programja révén vesz részt az akcióban. A FAO és az EU az antimikrobiális rezisztencia (AMR) növekvő fenyegetésére is felhívta a figyelmet – a rezisztencia a jelenlegi folyamatok alapján 2050-re akár évi 10 millió halálesetért is felelőssé tehető majd.

Sikeresen zárult a CCMAS idei ülése
2018. május 16, szerda

Sikeresen zárult a CCMAS idei ülése

A FAO/WHO Codex Alimentarius Analitikai és Mintavételi Módszerek Szakbizottsága (CCMAS) 2018. május 7-11. között tartotta 39. ülését Budapesten. Az eseményen 51 ország és 13 megfigyelő szervezet képviseletében több mint 160 szakember vett részt. 

39th SESSION OF CCMAS

39th SESSION OF CCMAS

Szakértői ülés az állatgyógyászati szermaradékok értékelésére
2017. október 20, péntek

Szakértői ülés az állatgyógyászati szermaradékok értékelésére

Eredményesen zárult a CCMAS 38. ülése
2017. augusztus 1, kedd

Eredményesen zárult a CCMAS 38. ülése

Új elnök a Codex élén
2017. szeptember 5, kedd

Új elnök a Codex élén

Középpontban az élelmiszervizsgálat a CCMAS budapesti ülésén
2013. március 4, hétfő

Középpontban az élelmiszervizsgálat a CCMAS budapesti ülésén

Eredményesen zárult az élelmiszervizsgálatokkal foglalkozó nemzetközi ülés
2013. március 8, péntek

Eredményesen zárult az élelmiszervizsgálatokkal foglalkozó nemzetközi ülés

Budapesten ülésezik az analitikai és -mintavételi módszerek elitje
2015. február 23, hétfő

Budapesten ülésezik az analitikai és -mintavételi módszerek elitje

Az élelmiszerek legfontosabb összetevőit, illetve idegenanyag-tartalmának maximálisan elfogadható szintjét szabályzó nemzetközi szabványok, irányelvek és útmutatók kidolgozására az Élelmezési és Mezőgazdasági Világszervezete (FAO) és az Egészségügyi Világszervezete (WHO) 1963-ban létrehozta a Codex Alimentárius Főbizottságot (CAC). A Bizottság által kidolgozott különféle dokumentumok összessége a Codex. Ezek a dokumentumok minden regionális (pl. az EU) és nemzeti (természetesen a magyar is) élelmiszer szabályozás alapjául szolgálnak, így a Codex a világ élelmiszer-szabályozásának összefogó központja.

Bővebben a Codex Alimentariusról

Bővebben a CCMAS-ról

 

CCMAS-info