A nem állami laboratóriumok bejelentési kötelezettségének teljesítéséről
2021. április 27., kedd

A nem állami laboratóriumok bejelentési kötelezettségének teljesítéséről

2021. március 26-án hatályba lépett A nem állami laboratóriumok engedélyezéséről, nyilvántartásba vételéről és működési feltételeinek részletes szabályozásáról szóló 8/2021. (III. 10.) AM rendelet, mely alapján a nem állami, élelmiszerláncban résztvevő vizsgálólaboratóriumoknak, különböző adattartalommal, eseti- és éves bejelentési kötelezettsége van.

Megjelent az EFSA növényvédőszer-maradék jelentése
2021. április 26., hétfő

Megjelent az EFSA növényvédőszer-maradék jelentése

Az Európai Unióban az élelmiszerekben található növényvédőszer-maradékokról szóló legfrissebb jelentés már elérhető, amely áttekintést nyújt az Unió területén széles körben fogyasztott élelmiszerekből összeállított termékkosár szermaradék szintjeiről.

Élelmiszerbiztonsági ajánlások vendéglátó létesítmények újranyitásához (2021. tavasz)
2021. április 21., szerda

Élelmiszerbiztonsági ajánlások vendéglátó létesítmények újranyitásához (2021. tavasz)

Átláthatóság a kockázatértékelésben: új korszak kezdődik
2021. április 7., szerda

Átláthatóság a kockázatértékelésben: új korszak kezdődik

Afrikai sertéspestis: „kivezető stratégia” kidolgozása az érintett országok számára
2021. március 26., péntek

Afrikai sertéspestis: „kivezető stratégia” kidolgozása az érintett országok számára

Tájékoztatás a nem állami laboratóriumok engedélyezéséről, nyilvántartásba vételéről és ellenőrzéséről
2021. március 18., csütörtök

Tájékoztatás a nem állami laboratóriumok engedélyezéséről, nyilvántartásba vételéről és ellenőrzéséről

Bambusz és műanyag együtt? Határozottan NEM!
2021. március 3., szerda

Bambusz és műanyag együtt? Határozottan NEM!

Xylella fastidiosa konferencia
2021. február 23., kedd

Xylella fastidiosa konferencia

ONE – Health, Environment, Society – Konferencia 2022
2021. február 23., kedd

ONE – Health, Environment, Society – Konferencia 2022

Átfogó vizsgálat indul az alternatív fehérjeforrások területén
2021. február 9., kedd

Átfogó vizsgálat indul az alternatív fehérjeforrások területén

Származás, minőség, biztonság
2020. december 9., szerda

Származás, minőség, biztonság

Megjelent meg az EFSA szintetikus biológia útján nyert mikroorganizmusokról szóló szakvéleménye
2020. november 24., kedd

Megjelent meg az EFSA szintetikus biológia útján nyert mikroorganizmusokról szóló szakvéleménye

Kíméletes bánásmód a vágás során
2020. június 24., szerda

Kíméletes bánásmód a vágás során

Listeria előfordulásának csökkentése fagyasztott zöldségekben
2020. május 4., hétfő

Listeria előfordulásának csökkentése fagyasztott zöldségekben

Nyilvános konzultáció a perfluor-alkil anyagok humánegészségügyi kockázatával kapcsolatban
2020. március 6., péntek

Nyilvános konzultáció a perfluor-alkil anyagok humánegészségügyi kockázatával kapcsolatban

Génsebészettel kapcsolatos nyilvános konzultáció az EFSA-nál
2020. március 4., szerda

Génsebészettel kapcsolatos nyilvános konzultáció az EFSA-nál

Friss információk jelentek meg a több országot érintő Salmonella Enteritidis fertőzésről
2020. február 27., csütörtök

Friss információk jelentek meg a több országot érintő Salmonella Enteritidis fertőzésről

Új adatokkal frissült az EFSA élelmiszer-fogyasztási adatbázisa
2020. február 17., hétfő

Új adatokkal frissült az EFSA élelmiszer-fogyasztási adatbázisa

Január 31-ig lehet jelentkezni a 2020 szeptemberében induló EU-FORA programra
2020. január 9., csütörtök

Január 31-ig lehet jelentkezni a 2020 szeptemberében induló EU-FORA programra

Karácsonyi menü maradék nélkül
2019. december 19., csütörtök

Karácsonyi menü maradék nélkül