Kíméletes bánásmód a vágás során
2020. június 24, szerda

Kíméletes bánásmód a vágás során

A napokban jelent meg az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) a vágás során a sertések kíméletes bánásmódjára vonatkozó tudományos véleménye. Az EFSA szakvéleményében hangsúlyozza a vágóhídi személyzet képzésének fontosságát.

Listeria előfordulásának csökkentése fagyasztott zöldségekben
2020. május 4, hétfő

Listeria előfordulásának csökkentése fagyasztott zöldségekben

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) értékelte a Listeria szennyeződés közegészségügyi kockázatát olyan fagyasztott zöldségfélék esetében, amelyeket a fagyasztás előtt valamilyen módon hőkezeltek, azaz forráztak, vagy pároltak. Az EFSA arra a következtetésre jutott, hogy a Listeria szennyeződés tekintetében az ilyen termékek fogyasztásával összefüggésbe hozott egészségügyi kockázat kisebb, mint készételek (pl. füstölt hal, hús, kolbász, paté, lágy sajtok) fogyasztása esetében.

Nyilvános konzultáció a perfluor-alkil anyagok humánegészségügyi kockázatával kapcsolatban
2020. március 6, péntek

Nyilvános konzultáció a perfluor-alkil anyagok humánegészségügyi kockázatával kapcsolatban

Génsebészettel kapcsolatos nyilvános konzultáció az EFSA-nál
2020. március 4, szerda

Génsebészettel kapcsolatos nyilvános konzultáció az EFSA-nál

Friss információk jelentek meg a több országot érintő Salmonella Enteritidis fertőzésről
2020. február 27, csütörtök

Friss információk jelentek meg a több országot érintő Salmonella Enteritidis fertőzésről

Új adatokkal frissült az EFSA élelmiszer-fogyasztási adatbázisa
2020. február 17, hétfő

Új adatokkal frissült az EFSA élelmiszer-fogyasztási adatbázisa

Január 31-ig lehet jelentkezni a 2020 szeptemberében induló EU-FORA programra
2020. január 9, csütörtök

Január 31-ig lehet jelentkezni a 2020 szeptemberében induló EU-FORA programra

Karácsonyi menü maradék nélkül
2019. december 19, csütörtök

Karácsonyi menü maradék nélkül

Megjelent a legújabb jelentés a zoonózisokról
2019. december 17, kedd

Megjelent a legújabb jelentés a zoonózisokról

Nyilvános konzultáció az ochratoxin A-val kapcsolatban
2019. december 12, csütörtök

Nyilvános konzultáció az ochratoxin A-val kapcsolatban

Újabb információk a TSE-ről
2019. december 12, csütörtök

Újabb információk a TSE-ről

Megjelent az EFSA tudományos véleménye a csecsemők hozzátáplálásának elkezdésére alkalmas életkor meghatározásáról
2019. október 17, csütörtök

Megjelent az EFSA tudományos véleménye a csecsemők hozzátáplálásának elkezdésére alkalmas életkor meghatározásáról

Frissítette az EFSA az étrendi referenciaértékek adatbázisát
2019. szeptember 12, csütörtök

Frissítette az EFSA az étrendi referenciaértékek adatbázisát

Növényvédőszer-maradékok az élelmiszerekben – Van ok az aggodalomra?
2019. augusztus 1, csütörtök

Növényvédőszer-maradékok az élelmiszerekben – Van ok az aggodalomra?

Megjelent az EFSA legújabb növényvédőszer-maradék jelentése
2019. június 28, péntek

Megjelent az EFSA legújabb növényvédőszer-maradék jelentése

Az egészséges környezet egyben egészséges táplálékláncot is jelent
2019. május 21, kedd

Az egészséges környezet egyben egészséges táplálékláncot is jelent

Az egészséges állatokért kampányol az EFSA
2019. május 13, hétfő

Az egészséges állatokért kampányol az EFSA

Második fordulójához érkezett az EFSA új kampánya
2019. május 6, hétfő

Második fordulójához érkezett az EFSA új kampánya

Bemutatkozik az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság
2019. április 30, kedd

Bemutatkozik az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság

Nem állami laboratórium engedélyezése vagy nyilvántartásba vétele
2019. március 12, kedd

Nem állami laboratórium engedélyezése vagy nyilvántartásba vétele