null #EUChooseSafeFood második felvonás – Az EU tagállamok és az EFSA közös kampányának második éve

#EUChooseSafeFood második felvonás – Az EU tagállamok és az EFSA közös kampányának második éve

#EUChooseSafeFood második felvonás – Az EU tagállamok és az EFSA közös kampányának második éve
2022. május 26, csütörtök

Mi a különbség a „Felhasználható:” és a „Minőségét megőrzi:” kifejezések között, amelyek az élelmiszerek címékéjén szerepelnek? Milyen élelmiszerhigiéniai szabályokat alkalmazzak otthon a családom biztonsága érdekében? Aggódjak-e az adalékanyagok miatt? Néhány kérdés a sok közül, melyeket európai fogyasztók tettek fel, és az #EUChooseSafeFood kampány pedig megválaszolta azokat. A sikeres első évre építkezve, a kampány a második évben egy sor új témával foglalkozik.

A kampány célja, hogy segítse a fogyasztókat abban, hogy megalapozott döntéseket hozzanak a mindennapi élelmiszerválasztással kapcsolatban. Az egész EU-ra kiterjedő kampány gyakorlatias és hozzáférhető információkat kínál a fogyasztóknak, amelyeket az élelmiszerek vásárlásakor és azok fogyasztása során alkalmazhatnak - a címkék és az azon szereplő adalékanyagok értelmezésétől kezdve az élelmiszerek előkészítéséig és tárolásáig. A május 16-án indult kampány második éve a tavalyi esztendőre épít, bővítve a fogyasztók által megismerhető témák körét, melyek között szerepelnek a növényegészségügy, az új élelmiszerek és az étrendkiegészítők. A kampány elsősorban a 25-45 éves korosztályt célozza meg.

A kampány weboldalán elérhető egy #EUChooseSafeFood eszköztár, amely látványelemeket, rövidfilmeket és közösségi média bejegyzéseket tartalmaz különböző nyelveken, így a különböző nemzeti hatóságok és egyesületek, szervezetek is bekapcsolódhatnak a kampányba.

A kampány weboldala a következő linken érhető el: https://campaigns.efsa.europa.eu/EUChooseSafeFood/#/ 

Forrás: https://www.efsa.europa.eu/en/news/euchoosesafefood-take-two-second-year-joint-eu-member-states-and-efsa-campaign-kicks


Friss hírek

Az egész országban megszűnik a tűzgyújtási tilalom
2022. szeptember 27, kedd

Az egész országban megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Az eddig lehullott, valamint az elkövetkező napokban várható csapadékmennyiséget figyelembe véve a hatóság 2022. szeptember 28-tól feloldja a tűzgyújtási tilalmat a még korlátozással érintett Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében. Ezzel az intézkedéssel Magyarország teljes területén megszűnik a tűzgyújtási tilalom.

Tovább >

Nemzetközi radioaktivitásmérő terepgyakorlatot tartott a Nébih
2022. szeptember 26, hétfő

Nemzetközi radioaktivitásmérő terepgyakorlatot tartott a Nébih

Immár harmadik alkalommal szervezett továbbképzést a Nébih a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség seibersdorfi laboratóriumával közösen. . A 26 ország részvételével szeptember 12-23 között Pécsett zajló esemény a NAÜ regionális projektje* részeként valósult meg. Célja a környezeti radioaktivitás ellenőrzésének és az eredmények értékelésének fejlesztése, valamint a helyszíni mérések lehetőségeinek bemutatása volt.

Tovább >