null #EUChooseSafeFood második felvonás – Az EU tagállamok és az EFSA közös kampányának második éve

#EUChooseSafeFood második felvonás – Az EU tagállamok és az EFSA közös kampányának második éve

#EUChooseSafeFood második felvonás – Az EU tagállamok és az EFSA közös kampányának második éve
2022. május 26, csütörtök

Mi a különbség a „Felhasználható:” és a „Minőségét megőrzi:” kifejezések között, amelyek az élelmiszerek címékéjén szerepelnek? Milyen élelmiszerhigiéniai szabályokat alkalmazzak otthon a családom biztonsága érdekében? Aggódjak-e az adalékanyagok miatt? Néhány kérdés a sok közül, melyeket európai fogyasztók tettek fel, és az #EUChooseSafeFood kampány pedig megválaszolta azokat. A sikeres első évre építkezve, a kampány a második évben egy sor új témával foglalkozik.

A kampány célja, hogy segítse a fogyasztókat abban, hogy megalapozott döntéseket hozzanak a mindennapi élelmiszerválasztással kapcsolatban. Az egész EU-ra kiterjedő kampány gyakorlatias és hozzáférhető információkat kínál a fogyasztóknak, amelyeket az élelmiszerek vásárlásakor és azok fogyasztása során alkalmazhatnak - a címkék és az azon szereplő adalékanyagok értelmezésétől kezdve az élelmiszerek előkészítéséig és tárolásáig. A május 16-án indult kampány második éve a tavalyi esztendőre épít, bővítve a fogyasztók által megismerhető témák körét, melyek között szerepelnek a növényegészségügy, az új élelmiszerek és az étrendkiegészítők. A kampány elsősorban a 25-45 éves korosztályt célozza meg.

A kampány weboldalán elérhető egy #EUChooseSafeFood eszköztár, amely látványelemeket, rövidfilmeket és közösségi média bejegyzéseket tartalmaz különböző nyelveken, így a különböző nemzeti hatóságok és egyesületek, szervezetek is bekapcsolódhatnak a kampányba.

A kampány weboldala a következő linken érhető el: https://campaigns.efsa.europa.eu/EUChooseSafeFood/#/ 

Forrás: https://www.efsa.europa.eu/en/news/euchoosesafefood-take-two-second-year-joint-eu-member-states-and-efsa-campaign-kicks


Friss hírek

Bővül a tűzgyújtási tilalommal érintett terület hazánkban
2022. június 23, csütörtök

Bővül a tűzgyújtási tilalommal érintett terület hazánkban

A kritikusan száraz talajviszonyok és a kánikula miatt, az előreláthatóan továbbra is csapadékszegény időjárásra való tekintettel a hatóság 2022. június 24-től kiterjeszti a tűzgyújtási tilalmat Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre is. A korlátozás Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is tovább él.

Tovább >

Illegális haltárolóhelyet lepleztek le a halőrök a Balatonon
2022. június 22, szerda

Illegális haltárolóhelyet lepleztek le a halőrök a Balatonon

Több éve működtetett illegális haltárolóhelyet lepleztek le a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. és a Nébih Állami Halőri Szolgálatának halőrei. A Balatonkenesén található, 40 m3 térfogatú gödörben 23 pontyot helyezett el a horgász, amelyek nagy részét sértetlenül sikerült visszahelyezni a Balatonba. A halak ezúttal megúszták, a jogsértő horgász azonban nem lesz ilyen szerencsés.

Tovább >