null Élelmiszer-technológia

Élelmiszer-technológia

A kiváló minőségű élelmiszerekért.

Az Európai Bizottság tájékoztató videója az élelmiszer technológia fontosságáról

Ez a videó arról tájékoztat, hogy az Európában alkalmazott  élelmiszer-technológiák a legmagasabb normákkal összhangban gondoskodnak ételeink frissességéről és ízletességéről, ezáltal megőrizve egészségünket.

Egyszerű magyarázatot ad arra, hogyan lehet meghosszabbítani az élelmiszerek minőségmegőrzési idejét és bemutatja, hogy az élelmiszer-technológia mennyire van jelen mindennapi életünkben.


Friss hírek

2023. szeptember 19, kedd

Faanyag nyomon követéséhez alapvetően szükséges adatok

A tűzifaszezon közeledtével a faanyag útjának nyomon követése a kitermelés helyétől egészen a kandallóig egyre fontosabb minden érintett szereplő számára. A faanyag kereskedelmi lánc szereplők felügyeletét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Erdészeti Igazgatósága, mint kijelölt erdészeti hatóság látja el. A Nébih ellenőrzései arra világítottak rá, hogy a feltárt hiányosságok, szabálytalanságok mögött mindig tetten érhető a faanyag nyomon követéséhez használt adatkörök, az azokból összeállított nyilvántartások elégtelensége. 

Tovább >

2023. augusztus 31, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2023.08.31.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >