Jogsértések - élelmiszer

Vissza

Részletes információk

2022.04.21
étrend-kiegészítő
BIO-HERB Kft.

Név/vállalkozás címe: 1139  Budapest, Béke tér 7. fszt 2.

A jogsértés időpontjában bejegyzett vezető tisztségviselő neve: Makkos Róbert 

Termék: „Shoot növényi kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő; nettó tömeg: 3g”

Termék pontos azonosítására alkalmas adatok: Minőségmegőrzési időre való  tekintet nélkül került elrendelésre a termékek forgalomból való kivonása, a fogyasztóktól való visszahívása, valamint az ezen megnevezésű termékek további behozatala, hazai gyártás esetén a termék előállítása és forgalomba hozatala.

Szabálytalanság rövid leírása: A következő gyógyszerhatóanyagok voltak kimutathatóak a termékből: Szildenafil, Tadalafil.
Az OGYÉI szakmai véleménye szerint „a szildenafil és az (R,R)-tadalafil a foszfodiészteráz (PDE-5) gátló hatása révén az erectilis dysfunctio terápiájában alkalmazott vegyület”. Az étrend-kiegészítők az Európai Unió és a magyarországi szabályozás szerint is élelmiszernek minősülnek. Gyógyszer-hatóanyag élelmiszerben történő felhasználása tilos, kizárólag az engedélyezett, felügyelt körülmények között előállított gyógyszerekben engedhető meg és az ezen hatóanyagot tartalmazó készítmények kiadása orvosi rendelvényhez kötött Magyarországon.

A jogsértést megállapító hatóság: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság

Kapcsolódó hír: -