E-szám kereső
E-szám kereső
Napjaink élelmiszer-előállítása elképzelhetetlen adalékanyagok, vagy ismertebb nevükön E-számok nélkül. Az E-számokról számos tévhit kering a mindennapokban, vannak, akik kizárólag E-mentes terméket szeretnének látni a boltok polcain. Pedig tévhit, hogy minden E-szám mesterséges. Az E330 például nem más, mint a citromsav.
Szűrhető, kereshető adatbázisunk segítségével megismerhetik az egyes adalékanyagok fontosabb funkcióit, esetleges kockázataikat, a részletekre kattintva pedig arról is olvashatnak, hogy mely termékekben fordulnak elő leggyakrabban és további szakirodalmat is ajánlunk.
Főbb adalékanyag csoportok
|
|
E-szám keresőnk a fogyasztók tájékoztatására szolgál. Kérjük, hogy az élelmiszeripari vállalkozók minden esetben az aktuálisan hatályos jogszabályokból, az Európai Parlament és a Tanács 1333/2008/EK rendeletéből, valamint a Bizottság 231/2012/EU rendeletéből tájékozódjanak. A Nébih gondozásában folyamatosan frissülő jogszabálygyűjtemény is segítséget nyújt a jogszabályokban bekövetkező változások nyomonkövetésében.
Mi az E-szám?
Élelmiszer-adalékanyagnak nevezik azt az anyagot, amit – tekintet nélkül arra, hogy van-e tápértéke vagy sem – élelmiszerként önmagában általában nem fogyasztanak, ám az élelmiszerhez technológiai célból hozzáadva annak részévé válik. Általában kis mennyiségben, határozott cél elérésére alkalmazzák a termékekben.