A jód élettani jelentősége és túladagolásának kockázatai
2018. szeptember 11, kedd

A jód élettani jelentősége és túladagolásának kockázatai

A jód a természetben széleskörűen elterjedt, az emberi szervezet normális működéséhez elengedhetetlenül szükséges (esszenciális) elem. Hozzájárul a pajzsmirigy hormonjainak  termeléséhez és a pajzsmirigy normál működéséhez, részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez, a bőr normál állapotának megőrzéséhez, elősegíti a gyerekek megfelelő növekedését.

Tropán alkaloidok
2018. március 22, csütörtök

Tropán alkaloidok

A tropán alkaloidok a Brassicaceae és a Solanaceae (pl. nadragulya, beléndek, csattanó maszlag) illetve az Erythroxylaceae (pl. kokacserje) családokba tartozó növények toxikus hatású, másodlagos anyagcseretermékei. A növény minden részében megtalálhatóak, így a magban is. Eddig több mint 200 tropán alkaloidot azonosítottak különböző növényekben. Közismert képviselőjük az atropin, melyet gyógyászati célra is felhasználnak.

Az amigdalin
2018. március 20, kedd

Az amigdalin

Élelmiszer-biztonsági fogalommeghatározások
2017. január 24, kedd

Élelmiszer-biztonsági fogalommeghatározások

Az érzékszervi vizsgálatok szerepe és jelentősége
2016. november 15, kedd

Az érzékszervi vizsgálatok szerepe és jelentősége

Az e-kereskedelem előnyei és kockázatai
2016. szeptember 28, szerda

Az e-kereskedelem előnyei és kockázatai

Élelmiszerbiztonsági Szemelvények 2016

Élelmiszerbiztonsági Szemelvények 2016

Közlemény ellopott megbízólevélről
2016. április 12, kedd

Közlemény ellopott megbízólevélről

Általános tájékoztató az új élelmiszerekről

Általános tájékoztató az új élelmiszerekről

Élelmiszerbiztonsági Szemelvények gyűjteménye

Élelmiszerbiztonsági Szemelvények gyűjteménye

Élelmiszerbiztonsági Szemelvények 2015

Élelmiszerbiztonsági Szemelvények 2015

Élelmiszerek által közvetített megbetegedések alakulása

Élelmiszerek által közvetített megbetegedések alakulása

Országos Közétkeztetési Szakácsverseny - Döntős Receptek

Országos Közétkeztetési Szakácsverseny - Döntős Receptek

Éhezünk és pazarolunk

Éhezünk és pazarolunk

NÉBIH kerekasztal a 2015. évi gabonatermés élelmiszerbiztonsági kérdéseiről
2015. augusztus 6, csütörtök

NÉBIH kerekasztal a 2015. évi gabonatermés élelmiszerbiztonsági kérdéseiről

Gabonaalapú élelmiszerek fuzárium toxin szennyezettségének csökkentési lehetőségei

Gabonaalapú élelmiszerek fuzárium toxin szennyezettségének csökkentési lehetőségei

WHO Egészség Világnap – Élelmiszerbiztonság

WHO Egészség Világnap – Élelmiszerbiztonság

Az élelmiszerlánc stratégiai ágazat, az élelmiszerbiztonság nemzetbiztonsági kérdés
2015. március 6, péntek

Az élelmiszerlánc stratégiai ágazat, az élelmiszerbiztonság nemzetbiztonsági kérdés

36th Session of CCMAS - Working documents

36th Session of CCMAS - Working documents

Élelmiszerek okozta megbetegedések megelőzése

Élelmiszerek okozta megbetegedések megelőzése