2021. június 25., péntek

Antibiotikum rezisztencia és az élelmiszer-előállítási környezet: források és ellenőrzési, szabályozási lehetőségek

Az antibiotikum rezisztencia (AMR) legjelentősebb forrását a növényi eredetű élelmiszerekben és az akvakultúrában a széklet eredetű trágyák, az öntözés és a víz jelentik. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) szerint a szárazföldi állattenyésztésben a lehetséges források a takarmány, az emberek, a víz, a levegő vagy a por, a talaj, a vadon élő állatok, a rágcsálók, az ízeltlábúak és a különböző berendezések, eszközök.

2021. június 8., kedd

ONE Konferencia 2022

A ONE – Egészség, Környezet, Társadalom – Konferencia 2022 (Brüsszel, 2022. június 21-24.) Tudományos Programbizottsága felhívást tett közzé absztraktok (digitális poszterek) beküldésére.

2021. június 7., hétfő

Rajtvonalnál a 2021. évi Élelmiszerbiztonsági Világnap

2021. június 3., csütörtök

Megújult együttműködési megállapodás a Fukushimai Egyetemmel

2021. május 10., hétfő

EFSA értékelés: nem biztonságos a titán-dioxid (E 171) élelmiszer adalékanyagként történő felhasználása

2021. április 27., kedd

A nem állami laboratóriumok bejelentési kötelezettségének teljesítéséről

2021. április 26., hétfő

Megjelent az EFSA növényvédőszer-maradék jelentése

2021. április 21., szerda

Élelmiszerbiztonsági ajánlások vendéglátó létesítmények újranyitásához (2021. tavasz)

2021. április 7., szerda

Átláthatóság a kockázatértékelésben: új korszak kezdődik

2021. március 26., péntek

Afrikai sertéspestis: „kivezető stratégia” kidolgozása az érintett országok számára

2021. március 18., csütörtök

Tájékoztatás a nem állami laboratóriumok engedélyezéséről, nyilvántartásba vételéről és ellenőrzéséről

2021. március 3., szerda

Bambusz és műanyag együtt? Határozottan NEM!

2021. február 23., kedd

Xylella fastidiosa konferencia

2021. február 23., kedd

ONE – Health, Environment, Society – Konferencia 2022

2021. február 9., kedd

Átfogó vizsgálat indul az alternatív fehérjeforrások területén

2020. december 9., szerda

Származás, minőség, biztonság

2020. november 24., kedd

Megjelent meg az EFSA szintetikus biológia útján nyert mikroorganizmusokról szóló szakvéleménye

2020. október 5., hétfő

Szüret a „korona” idején

2020. június 24., szerda

Kíméletes bánásmód a vágás során

2020. május 4., hétfő

Listeria előfordulásának csökkentése fagyasztott zöldségekben