null Kíméletes bánásmód a vágás során

Kíméletes bánásmód a vágás során

Kíméletes bánásmód a vágás során
2020. június 24, szerda

A napokban jelent meg az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) a vágás során a sertések kíméletes bánásmódjára vonatkozó tudományos véleménye. Az EFSA szakvéleményében hangsúlyozza a vágóhídi személyzet képzésének fontosságát.

További információ a következő linkeken: 


Friss hírek

Csökken az antibiotikumok felhasználása az állatokban
2021. július 15, csütörtök

Csökken az antibiotikumok felhasználása az állatokban

Az antibiotikumok alkalmazása csökkent, és jelenleg az élelmiszertermelő állatok esetében alacsonyabb, mint az embereknél - áll az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA), az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legújabb közleményében. A három uniós ügynökség által közösen készített jelentés bemutatja az antibiotikum-fogyasztás és az antibiotikum-rezisztencia (AMR) alakulását Európában 2016 és 2018 között.

Tovább >

A déligyümölcsök héjának veszélyei
2021. július 7, szerda

A déligyümölcsök héjának veszélyei

A globális kereskedelemnek köszönhetően szinte mindig lehet kapni mindent, évszaktól függetlenül zöldséget és gyümölcsöt is. Nem jelent különösebb nehézséget az úgynevezett déligyümölcsök, azaz a távoli trópusi vagy szubtrópusi területeken termesztett gyümölcsfélék beszerzése sem. Annak azonban, hogy a termék átutazza a fél világot, ára van. Nem a pénzben értendő árra kell gondolni, hanem arra, hogy biztosítani kell a termék frissességét a betakarítás és a fogyasztás között eltelő, néha igen hosszú időn keresztül. Természetesen ez nem kizárólag a déligyümölcsökre igaz, hiszen az almát is lehet hosszú ideig tárolni, azonban a déligyümölcsök eltarthatósága nem egyezik meg az almáéval.

Tovább >