null Kíméletes bánásmód a vágás során

Kíméletes bánásmód a vágás során

Kíméletes bánásmód a vágás során
2020. június 24, szerda

A napokban jelent meg az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) a vágás során a sertések kíméletes bánásmódjára vonatkozó tudományos véleménye. Az EFSA szakvéleményében hangsúlyozza a vágóhídi személyzet képzésének fontosságát.

További információ a következő linkeken: 


Friss hírek

Származás, minőség, biztonság
2020. december 9, szerda

Származás, minőség, biztonság

A hatóság szakemberei a piacokat járva gyakran szembesülnek azzal, hogy a származási ország nincs kiírva (pedig minden esetben kötelező), és az esetek jelentős részében a kereskedő vagy a termelő nem is érti, miért kellene ezt megtennie. A késő őszi – kora téli időszakban különösen fontos ez, hiszen ilyenkor pl. paradicsomból magyar, török, spanyol, vagy akár olasz, holland származású termék egyszerre van jelen a piacon, a vásárló részéről pedig jogos igény, hogy eldönthesse, melyiket részesíti előnyben.

Tovább >

Megjelent meg az EFSA szintetikus biológia útján nyert mikroorganizmusokról szóló szakvéleménye
2020. november 24, kedd

Megjelent meg az EFSA szintetikus biológia útján nyert mikroorganizmusokról szóló szakvéleménye

A közelmúltban jelent meg az EFSA szintetikus biológia útján nyert mikroorganizmusok (SynBioM) mikrobiális jellemzésére és környezeti kockázatértékelésére vonatkozó megfelelő iránymutatások értékelésével kapcsolatos szakvéleménye.

Tovább >