null Kíméletes bánásmód a vágás során

Kíméletes bánásmód a vágás során

Kíméletes bánásmód a vágás során
2020. június 24, szerda

A napokban jelent meg az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) a vágás során a sertések kíméletes bánásmódjára vonatkozó tudományos véleménye. Az EFSA szakvéleményében hangsúlyozza a vágóhídi személyzet képzésének fontosságát.

További információ a következő linkeken: 


Friss hírek

Listeria előfordulásának csökkentése fagyasztott zöldségekben
2020. május 4, hétfő

Listeria előfordulásának csökkentése fagyasztott zöldségekben

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) értékelte a Listeria szennyeződés közegészségügyi kockázatát olyan fagyasztott zöldségfélék esetében, amelyeket a fagyasztás előtt valamilyen módon hőkezeltek, azaz forráztak, vagy pároltak. Az EFSA arra a következtetésre jutott, hogy a Listeria szennyeződés tekintetében az ilyen termékek fogyasztásával összefüggésbe hozott egészségügyi kockázat kisebb, mint készételek (pl. füstölt hal, hús, kolbász, paté, lágy sajtok) fogyasztása esetében.

Tovább >

Nyilvános konzultáció a perfluor-alkil anyagok humánegészségügyi kockázatával kapcsolatban
2020. március 6, péntek

Nyilvános konzultáció a perfluor-alkil anyagok humánegészségügyi kockázatával kapcsolatban

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) nyilvános konzultációt hirdetett az élelmiszerben előforduló perfluor-alkil anyagok humán-egészségügyi kockázatával kapcsolatos tudományos véleménytervezetére vonatkozóan.

Tovább >