null ONE – Health, Environment, Society – Konferencia 2022

ONE – Health, Environment, Society – Konferencia 2022

ONE – Health, Environment, Society – Konferencia 2022
2021. február 23., kedd

Save the date! – ONE – Health, Environment, Society – Konferencia 2022

A konferencia programja az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC), az Európai Vegyianyag Ügynökség (ECHA) az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA), az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) és a Európai Bizottság Közös Kutatóközpontja (JRC) közreműködésével kerül kidolgozásra. A felsorolt európai szervezetek mellett a Tagállamok, az EFSA nemzetközi partnerei és tudományos szakemberek is részt vesznek a konferencia tudományos programjának kialakításában.

Az esemény 2022. június 21-24. között kerül megrendezésre hibrid formában, Brüsszelben és online, lehetővé téve a távolról történő csatlakozást, biztosítva az ott elhangzottak széleskörű elérhetőségét, egyúttal csökkentve az utazással járó károsanyag kibocsájtás mértékét.

Fontos dátumok:
2021. május/június – felhívás absztraktok beadására (előadások és poszter bemutatások)
2021. szeptember – absztraktok beadásának határideje
2022. január – regisztráció kezdete
2022. június 21-24. - Konferencia

Kövessék a konferencia folyamatosan frissülő honlapját! 
https://www.efsa.europa.eu/en/news/one-health-environment-society-conference-2022
 


Friss hírek

Magyarország hivatalosan is mentes a kéknyelvbetegségtől
2021. március 5., péntek

Magyarország hivatalosan is mentes a kéknyelvbetegségtől

Elismerte az Európai Unió a kéknyelvbetegség-mentesítési program eredményességét Magyarországon. A nyilatkozattal egyidejűleg az ország teljes területén feloldották a betegség miatt elrendelt korlátozásokat. Erdős Norbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a kedvező státusz fő pozitívumaként az élőállat-szállítások folyamatának egyszerűsödését emelte ki.

Tovább >

Bambusz és műanyag együtt? Határozottan NEM!
2021. március 3., szerda

Bambusz és műanyag együtt? Határozottan NEM!

A közelmúltban felhívtuk a forgalmazók figyelmét, hogy az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a forgalmazása, amelyeket műanyag és más nem engedélyezett (például növényi) alapanyagok együttes használatával állítanak elő. Mivel a témával kapcsolatban számos üzenetet kapunk, újabb cikkünkben a legyakoribb kérdésekre szeretnénk átfogó válaszokat adni.

Tovább >