null Xylella fastidiosa konferencia

Xylella fastidiosa konferencia

Xylella fastidiosa konferencia
2021. február 23., kedd

Az EFSA immár harmadik alkalommal rendezi meg a Xylella fastidiosa-val kapcsolatos európai konferenciát, amelyre 2021. április 26-30-ig online kerül sor. Az eseményre regisztrálni 2021. március 7-ig lehet.

A konferencia egyben alkalmat ad a Xylella fastidiosa-val foglalkozó EU Horizon 2020 kutatási projekttel (XF-ACTORS) kapcsolatos megbeszélésre is. Az előadások és a megbeszélések összefoglalják az X. fastidiosa Európában 2013-ban történő első észlelése óta zajló kutatások eredményeit. 

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött; legfeljebb 1000 fő részvételére van lehetőség.

A rendezvény keretében lehetőség van a témával kapcsolatos előadás vagy e-poszter absztraktjának benyújtására is, melynek határideje 2021. március 7. Az online poszter szekció a konferencia teljes időtartama alatt elérhető lesz. Az jóváhagyott e-posztereket az EFSA Twitter és Zenodo fiókjain keresztül teszik közzé. Ezek nyílt hozzáférésű felületek, és az e-poszterek nyilvánosan elérhetőek és letölthetőek lesznek. Az elfogadott poszterek szerzői részletes technikai útmutatót kapnak az e-poszterük elkészítésének és benyújtásának módjáról.

További információ a következő linken:
https://www.efsa.europa.eu/en/events/event/3rd-european-conference-xylella-fastidiosa-and-xf-actors-final-meeting
 


Friss hírek

Magyarország hivatalosan is mentes a kéknyelvbetegségtől
2021. március 5., péntek

Magyarország hivatalosan is mentes a kéknyelvbetegségtől

Elismerte az Európai Unió a kéknyelvbetegség-mentesítési program eredményességét Magyarországon. A nyilatkozattal egyidejűleg az ország teljes területén feloldották a betegség miatt elrendelt korlátozásokat. Erdős Norbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a kedvező státusz fő pozitívumaként az élőállat-szállítások folyamatának egyszerűsödését emelte ki.

Tovább >

Bambusz és műanyag együtt? Határozottan NEM!
2021. március 3., szerda

Bambusz és műanyag együtt? Határozottan NEM!

A közelmúltban felhívtuk a forgalmazók figyelmét, hogy az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a forgalmazása, amelyeket műanyag és más nem engedélyezett (például növényi) alapanyagok együttes használatával állítanak elő. Mivel a témával kapcsolatban számos üzenetet kapunk, újabb cikkünkben a legyakoribb kérdésekre szeretnénk átfogó válaszokat adni.

Tovább >