null Xylella fastidiosa konferencia

Xylella fastidiosa konferencia

Xylella fastidiosa konferencia
2021. február 23., kedd

Az EFSA immár harmadik alkalommal rendezi meg a Xylella fastidiosa-val kapcsolatos európai konferenciát, amelyre 2021. április 26-30-ig online kerül sor. Az eseményre regisztrálni 2021. március 7-ig lehet.

A konferencia egyben alkalmat ad a Xylella fastidiosa-val foglalkozó EU Horizon 2020 kutatási projekttel (XF-ACTORS) kapcsolatos megbeszélésre is. Az előadások és a megbeszélések összefoglalják az X. fastidiosa Európában 2013-ban történő első észlelése óta zajló kutatások eredményeit. 

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött; legfeljebb 1000 fő részvételére van lehetőség.

A rendezvény keretében lehetőség van a témával kapcsolatos előadás vagy e-poszter absztraktjának benyújtására is, melynek határideje 2021. március 7. Az online poszter szekció a konferencia teljes időtartama alatt elérhető lesz. Az jóváhagyott e-posztereket az EFSA Twitter és Zenodo fiókjain keresztül teszik közzé. Ezek nyílt hozzáférésű felületek, és az e-poszterek nyilvánosan elérhetőek és letölthetőek lesznek. Az elfogadott poszterek szerzői részletes technikai útmutatót kapnak az e-poszterük elkészítésének és benyújtásának módjáról.

További információ a következő linken:
https://www.efsa.europa.eu/en/events/event/3rd-european-conference-xylella-fastidiosa-and-xf-actors-final-meeting
 


Friss hírek

Megszűntek a madárinfluenza miatti korlátozások Magyarországon
2021. május 17., hétfő

Megszűntek a madárinfluenza miatti korlátozások Magyarországon

Május 16-án feloldotta a magas patogenitású madárinfluenza miatt elrendelt korlátozásokat Hajdú-Bihar megyében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az enyhítő intézkedés annak köszönhető, hogy az egy hónappal korábbi esetet nem követte újabb megbetegedés, illetve sikerült megállítani a madárinfluenza átterjedését az ország egyéb területeire.

Tovább >

A szolgáltató állatorvosok FELIR azonosítójáról a Nébih gondoskodik, de e-ügyintézési lehetőség is rendelkezésre áll
2021. május 13., csütörtök

A szolgáltató állatorvosok FELIR azonosítójáról a Nébih gondoskodik, de e-ügyintézési lehetőség is rendelkezésre áll

A szolgáltató állatorvosok FELIR azonosítójának kiadásáról a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kérelem nélkül is gondoskodik. Ám szükség esetén maga az állatorvos is fel tudja gyorsítani a folyamatot: e-ügyintézéssel perceken belül megkapható a FELIR azonosító.

Tovább >