Veszélyzóna
Veszélyzóna
Általános igazság, hogy az élelmiszer bizalmi termék. Mindennapi vásárlásaink alkalmával bizalmat szavazunk annak a termelőnek, gyártónak és forgalmazónak, akinek a termékét megvesszük. Noha Magyarország élelmiszerlánc-biztonsági rendszere magas szintű, kockázatok így is előfordulnak, amit a Nébih folyamatosan kommunikál.
Adatbázisunkban most a leggyakrabban előforduló „veszélyeket” gyűjtöttük össze, hogy az érdeklődők egy helyen, könnyen és mélyebb szinten utánanézhessenek azok hátterének.
A különböző „veszélyek” olyan főkategóriák szerint is szűrhetőek, hogy például a kémiai vagy a mikrobiológiai szennyezők közé tartoznak.
A listát az újonnan felmerülő kockázatokkal folyamatosan bővítjük, de a portal@nebih.gov.hu e-mail címen javaslatokat, kérdéseket is szívesen fogadunk.