A Bacillus cereus spórás baktérium a természetben, szobai és utcai porban, valamint különböző élelmiszerekben gyakran kimutatható. A nagy tömegben, szájon át bejutó kórokozó 6-16 órás lappangási idő után hányást és hasmenést okoz. A beteg gyorsan tünetmentessé válik. Az élelmiszerben elszaporodni képes, az ételfertőzést okozó élelmiszerek lehetnek édességek; burgonyasaláta; zöldségleves; húsgombóc; rizs stb. A kórokozó a környezetből jut be az ételekbe, melyeket helytelen tárolási körülmények között tartanak.
További információk:
Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.