null Tájékoztató a felmérésben résztvevőknek

Tájékoztató a felmérésben résztvevőknek

Tájékoztató a felmérésben résztvevőknek
2016. május 17, kedd

Az alábbiakban kiemeltünk néhány fontos információt azok számára, akik részt vesznek a felmérésben. Ezúton is köszönjük, hogy részvételével segíti a projekt megvalósulását.

  • Minden személyes adatát bizalmasan, kódoltan, a személyes adatok védelmére vonatkozó 2011. évi CXII. törvény és az általános adatvédelmi rendelet (GDPR)/ EU 2016/679 előírásainak megfelelően kezeljük a felmérés során.
  • A felméréshez az Egészségügyi Tudományos Tanács Tudományos és Kutatásetikai Bizottsága adott engedélyt, illetve adatvédelmi nyilvántartásba való felvétele megtörtént a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) felé. Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-142019/2018.
  • A felmérés során adott válaszait a teljes mintára vonatkoztatva fogjuk vizsgálni, az étrendjét egyénileg nem értékeljük.
  • Részvétele önkéntes.
  •  Ön az adatkezelésre vonatkozó hozzájárulását bármikor, akár szóban, akár írásban, indoklás nélkül visszavonhatja, azonban a hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. A NÉBIH Adatkezelési tájékoztatóját honlapunkon megtalálja http://portal.nebih.gov.hu/adatkezelesi-tajekoztato.
  • A felmérésben való részvétel semmilyen költséggel nem jár, csak azt kérjük, hogy szánjon szabadidejéből egy keveset a felmérés megvalósítására.
  • Részvételét 3000 Ft értékű vásárlási utalvánnyal és egy egészséges táplálkozásról és biztonságos ételkészítésről szóló tájékoztató füzettel köszönjük meg.
  • Önnek a felmérés bármely pontján joga van indoklás nélkül megszakítani a részvételt.
  • Ha úgy dönt, hogy megszakítja a részvételt, a felmérésből való visszalépésből semmilyen hátránya nem származik.
  • Az EU MENU projekt tudományos kutatási céllal valósul meg, kereskedelmi vonatkozása nincs.

Ön a részvételével hozzájárul a teljes európai lakosság magasabb szintű védelméhez az élelmiszerszennyezőkkel szemben.

 

Letölthető dokumentumok:


Friss hírek

Házisertés-állományban is megjelent az ASP Németországban
2021. július 19, hétfő

Házisertés-állományban is megjelent az ASP Németországban

Házisertés-állományban is megerősítették 2021. július 15-én az afrikai sertéspestis (ASP) jelenlétét a németországi Brandenburg tartományban két sertéstartó gazdaságban, majd ezen eseteket július 17-én egy újabb is követte. A kitöréseket a korábban vaddisznókban megállapított ASP esetek miatti korlátozás alatt álló területeken észlelték. A 2020 szeptemberi első vaddisznó eset óta mostanáig nem volt jelen az ASP a házisertés-állományban Németországban.

Tovább >

A fővárosban és az ország 10 megyéjében megszűnik a tűzgyújtási tilalom
2021. július 19, hétfő

A fővárosban és az ország 10 megyéjében megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Az elmúlt hét csapadékos időjárásának köszönhetően megszűnt a fokozott tűzveszély a hazai erdő- és mezőgazdasági területek jelentős részén, ezért 2021. július 20-tól (kedd) Budapesten és Magyarország 10 megyéjében visszavonja a hatóság a tűzgyújtási tilalmat. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy 9 megyében változatlanul érvényben marad a korlátozás, különösen ezeken a területeken fontos az elővigyázatosság!

Tovább >