null DIABOLO – Megosztott, integrált és összehangolt Erdészeti Információk a biogazdasági távlatokhoz

DIABOLO – Megosztott, integrált és összehangolt Erdészeti Információk a biogazdasági távlatokhoz

DIABOLO – Megosztott, integrált és összehangolt Erdészeti Információk a biogazdasági távlatokhoz

Támogató szervezet: Európai Bizottság, Horizon 2020 keretprogram Projekt ID: 633464

A projektről röviden:

Az európai gazdaság felé fokozott elvárásként fogalmazódik meg az innováció,  a termelékenység és versenyképesség növelése és ezzel egy időben az erőforrások hatékonyabb és környezet-kímélő felhasználása. A megújítható erőforrások területén az erdészet kiemelkedő szereppel bír. A DIABOLO projekt a fenti célok elérését segíti az erdészeti adatok összegyűjtésének módszertani fejlesztésével és az adatok széleskörű és összehangolt hasznosításával, kiemelt figyelmet fordítva az alábbiakra:

  • adatgyűjtési módszerek fejlesztése, hangsúlyozottan a nemzeti erdőleltárokra és megfigyelő rendszerekre vonatkozólag, annak érdekében, hogy pontosabb, összehangoltabb és aktuálisabb információink legyenek, melyek aztán beépíthetőek az EU erdészeti információs rendszereibe;
  • konzisztens, aktuális erdészeti információk biztosítása uniós politikák és nemzetközi folyamatok kialakításának támogatásához;
  • módszertanok kidolgozása a légi és űrfelvételeken, valamint a földi megfigyeléseken alapú platformokon gyűjtött adatok innovatív felhasználására.

 ​​A​ NÉBIH Erdészeti Igazgatósága, mint az Európai Erdőleltározási Hálózat (ENFIN) tagja a szisztematikus erdőleltározásban szerzett tapasztalatokkal segíti elő a projekt célok teljesülését.


Koordinátor: Luonnonvarakeskus (FI) 

 

Partnerek:

 

Projekt időtartama: 2015.03.01. - 2019.03.01.

EU támogatás: EUR 4 734 594,

Projekt honlap: http://diabolo-project.eu/ ​

Kapcsolódó cikk:
A NÉBIH Erdészeti Igazgatóság szakértői is részt vesznek a DIABOLO, EU által finanszírozott nemzetközi projektben


Friss hírek

A Nébihnél kérelmezhető az őstermelői jogviszony igazolása
2020. október 27, kedd

A Nébihnél kérelmezhető az őstermelői jogviszony igazolása

A pályázatok közelgő beadási határidejére való tekintettel felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatások igénybevételéhez szükséges az őstermelői jogviszonyuk igazolása. Az e célra szolgáló hatósági bizonyítvány a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól (Nébih) igényelhető. A termelők a kitöltött kérelmet postai úton vagy személyesen nyújthatják be a hivatalhoz, utóbbi esetben akár az ügyfélfogadási időn kívül is.

Tovább >

Díjat nyert a közös odafigyelés
2020. október 27, kedd

Díjat nyert a közös odafigyelés

Átadták a 2020. évi LIFE-díjakat, melyet idén az éghajlatvédelmi kategóriában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) FIRELIFE erdőtűz-megelőzési projektje érdemelt ki. A program jutalmazásával az unió elismerte azt a példaértékű, nagymértékben összefogáson alapuló munkát, amit a magyar lakosság és szakemberek az erdőtüzek visszaszorítása érdekében tettek. A program indulása óta ugyanis hazánkban egyharmadára csökkent az erdőtüzek száma.

Tovább >