null Állategészségügyi és Állatvédelmi Igazgatóság jegyzékei

Állategészségügyi és Állatvédelmi Igazgatóság jegyzékei

Állategészségügyi és Állatvédelmi Igazgatóság jegyzékei

Állategészségügyi és Állatvédelmi Igazgatóság jegyzékei.

Módosítva: 2022.09.20

FIGYELEM! Új megnevezések és engedélyezési feltéelek léptek életbe 2021. április 21-től az új Európai Uniós Állategészségügyi Rendelet hatályba lépésével.

Élőllat gyűjtőállomások / Assembly Centres

Karanténlétesítmények vagy karanténközpontok / Quarantine facilities or centres (jelenleg egyetlen ilyen létesítmény sem működik Magyarországon / No such establishment operating in Hungary for the time being)

Patások összegyűjtésére engedélyezett létesítmények (2019/2035/EU rendelet szerinti, szarvasmarhaféléj, juh- és kecskefélék, sertésfélék és lófélék gyűjtőállomásai, karantén létesítményei, kereskedőtelepei) engedélyezési feltételeiről további információ:

https://portal.nebih.gov.hu/-/patasok-osszegyujteset-vegzo-letesitmenyek-engedelyezesenek-feltetelei

Új létesítmény típus! Kutya, macska és vadászgörény gyűjtőállomások létesítésének és engedélyezésének feltételeiről további információ:

https://portal.nebih.gov.hu/kutya-macska-vadaszgoreny-kereskedelmi-tevekenysegenek-allategeszsegugyi-vonatkozasai

Élőállat kereskedők / Live animal dealers

Körülhatárolt létesítmények/(Állatkertek, laboratóriumok)/Confined establishments (Zoos and laboratories)

A körülhatárolt létesítmények, vagyis speciális állategészségügyi feltételek alapján engedélyezett állatkertek és laboratóriumok ((2019/2035/EU rendelet szerint) engedélyezési feltételeiről további információ:

https://portal.nebih.gov.hu/-/eu-tagallamon-beluli-vagy-mas-tagallamba-torteno-eloallat-mozgatasara-engedelyezett-korulhatarolt-letesitmenyek

Baromfival foglalkozó létesítmények (lista összeállítás alatt) / Establishments for poultry (list is under construction)


Friss hírek

Megkezdődött a drónos növényvédelmi szolgáltatók támogató ellenőrzési kampánya
2022. szeptember 23, péntek

Megkezdődött a drónos növényvédelmi szolgáltatók támogató ellenőrzési kampánya

Támogató szemlékkel segíti a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a permeteződrónos növényvédelmi szolgáltatók jogszabályoknak megfelelő feladatvégzését. A nemrégiben indult ellenőrzések során a hatóság mindenekelőtt a jogszerűség érdekében elvárt feltételekről tájékoztatja a szolgáltatókat. Egyúttal felméri azt is, milyen tipikus hibák és hiányosságok fordulnak elő a munkavégzésük során, illetve mely területeken igénylik az alaposabb hatósági tájékoztatást és segítségnyújtást.

Tovább >

Szalámik versenye a Termékmustrán
2022. szeptember 22, csütörtök

Szalámik versenye a Termékmustrán

Az egészben kapható, valamint a szeletelt szalámik összehasonlítása volt a Nébih legutóbbi, sorban az ötödik Termékmustrájának a középpontjában. A minősítés során végül 22 termék kapott lehetőséget arra, hogy kiérdemelje a KMÉ arany fokozatát.

Tovább >