null Zentai Andrea

Dr. Zentai Andrea

Dr. Zentai Andrea

Dr. Zentai Andrea NÉBIH-es referencialistája (2011-17)
Reference list of Andrea Zentai, Dr.

Risk assessment of the cumulative acute exposure of Hungarian population to organophosphorus pesticide residues with regard to consumers of plant based foods

Magyar fogyasztók növényi eredetű élelmiszerekből származó akut kumulált szerves foszforsavészter szermaradék bevitelének kockázatbecslése

NÉBIH-es kutató / Authors (NFCSO only)Kerekes KataZentai AndreaSzabó IstvánDr. Ambrus Árpád

Lezárult / Published: 2016

 

Refining customer exposure due to pesticide residues – Part 1

A fogyasztók növényvédőszer-maradékokból származó expozíciójának finomítása: 1. rész

NÉBIH-es kutató / Authors (NFCSO only)Zentai AndreaSzabó IstvánKerekes KataDr. Ambrus Árpád

Lezárult / Published: 2015

 

Refining customer exposure due to pesticide residues – Part 2

A fogyasztók növényvédőszer-maradékokból származó expozíciójának finomítása: 2. rész

NÉBIH-es kutató / Authors (NFCSO only)Zentai AndreaSzabó IstvánKerekes KataDr. Ambrus Árpád

Lezárult / Published: 2015

 

Aszpartám édesítőszer élelmiszerekből származó bevitelének becslése és a kockázatértékelése

NÉBIH-es kutató / Authors (NFCSO only)Frecskáné Dr. Csáki KatalinZentai AndreaDr. Szeitzné Dr. Szabó MáriaSali JuditPrisztóka RenátaDr. Szerleticsné Dr. Túri MáriaMészáros László

Lezárult / Published: 2014

 

Limitations in the determination of maximum residue limits and highest residues of pesticides: Part I.

Határérték és legmagasabb szermaradék-szint meghatározásának korlátai növényvédő szerek esetében: 1. rész

NÉBIH-es kutató / Authors (NFCSO only): Horváth ZsuzsannaSali JuditZentai AndreaDorogházi EnikőFarkas ZsuzsaKerekes KataDr. Ambrus Árpád

Lezárult / Published: 2013

 

Exposure of consumers to morphine from poppy seeds in Hungary

Magyar fogyasztók mákból származó morfinbevitele

NÉBIH-es kutató / Authors (NFCSO only): Zentai AndreaSali JuditSzabó IstvánDr. Szeitzné Dr. Szabó MáriaDr. Ambrus ÁrpádVásárhelyi Adrienn

Lezárult / Published: 2013

 

Factors affecting the estimated probabilistic acute dietary exposure to captan from apple consumption

Tényezők, melyek az almafogyasztásból eredő akut étrendi kaptánkitettség becsült valószínűségét befolyásolják

NÉBIH-es kutató / Authors (NFCSO only): Dr. Szeitzné Dr. Szabó MáriaSali JuditZentai AndreaSzabó IstvánDr. Ambrus Árpád

Lezárult / Published: 2013

 

Exposure of consumers to deoxynivalenol from consumption of white bread in Hungary

A lakosság fehér kenyér fogyasztásából eredő deoxinivalenol-kitettsége Magyarországon

NÉBIH-es kutató / Authors (NFCSO only): Dr. Ambrus ÁrpádDr. Szeitzné Dr. Szabó MáriaZentai AndreaSali JuditSzabó István

Lezárult / Published: 2011

 

Hidden contributors to uncertainty and accuracy of results of residue analysis

Rejtett tényezők, melyek a növényvédőszer-maradék-mérések eredményeinek bizonytalanságát és pontosságát befolyásolják

NÉBIH-es kutató / Authors (NFCSO only)Dr. Ambrus ÁrpádZentai AndreaSali Judit

Lezárult / Published: 2011


Friss hírek

Megkezdődött a drónos növényvédelmi szolgáltatók támogató ellenőrzési kampánya
2022. szeptember 23, péntek

Megkezdődött a drónos növényvédelmi szolgáltatók támogató ellenőrzési kampánya

Támogató szemlékkel segíti a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a permeteződrónos növényvédelmi szolgáltatók jogszabályoknak megfelelő feladatvégzését. A nemrégiben indult ellenőrzések során a hatóság mindenekelőtt a jogszerűség érdekében elvárt feltételekről tájékoztatja a szolgáltatókat. Egyúttal felméri azt is, milyen tipikus hibák és hiányosságok fordulnak elő a munkavégzésük során, illetve mely területeken igénylik az alaposabb hatósági tájékoztatást és segítségnyújtást.

Tovább >

Szalámik versenye a Termékmustrán
2022. szeptember 22, csütörtök

Szalámik versenye a Termékmustrán

Az egészben kapható, valamint a szeletelt szalámik összehasonlítása volt a Nébih legutóbbi, sorban az ötödik Termékmustrájának a középpontjában. A minősítés során végül 22 termék kapott lehetőséget arra, hogy kiérdemelje a KMÉ arany fokozatát.

Tovább >