null WHO Egészség Világnap – Élelmiszerbiztonság

WHO Egészség Világnap – Élelmiszerbiztonság

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkársága „WHO Egészség Világnap Élelmiszerbiztonság” címmel konferenciát szervezett 2015. április 7-én.

Az előadások anyaga
 

WHO Egészség Világnap - Élelmiszerbiztonság

  • Dr. Pusztai Zsófia, magyarországi képviselet vezető (WHO)

A NÉBIH küldetése

  • Dr. Oravecz Márton, elnök (NÉBIH)

Élelmiszertrendek, megatrendek

  • Dr. Törőcsik Mária, egyetmi tanár (PTE)

Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégia

  • Dr. Bognár Lajos, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár, országos főállatorvos (FM)

A magyar lakosság élelmiszervásárlási tudatossága és fogyasztói ellenállásra való hajlandósága

  • Jakopánecz Eszter, kutató, PhD hallgató (Trendspiráció Műhely)

Élelmiszer eredetű megbetegedések nemzetközi kitekintésben

  • Dr. Szeitzné Dr. Szabó Mária, igazgatóhelyettes (NÉBIH-ÉKI)

A fogyasztói kockázatészlelés szerepe és trendjei az élelmiszerláncban

  • Dr. Kasza Gyula, egyetemi docens (Budapesti Corvinus Egyetem)

Változó hatósági szemlélet: a fogyasztói kommunikáció és a fogyasztói felmérések szerepe a NÉBIH stratégiai döntéshozatalában

  • Dr. Jozwiak Ákos, igazgatóhelyettes (NÉBIH-REFI)

A szakmai civil szervezetekkel kialakult jó együttműködés és munkakapcsolat bemutatása a Vendéglátás és Étkeztetés Jó Higiéniai Gyakorlatához (GHP) című nemzeti útmutató elkészítése kapcsán

  • Zoltai Anna, osztályvezető (NÉBIH-ÉTbI)

Kapcsolódó anyagok
5 kulcs a biztonságosabb élelmiszerhez

Plakát - 5 kulcs a biztonságosabb élelmiszerhez

 

A konferencia programja

 


Friss hírek

2025. december 3, szerda

A felelős gombafogyasztásra fókuszált a Kraszna településen szervezett „Gombák & Gasztronómia” rendezvény

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakmai partnerként online vett részt a romániai Kraszna településen megrendezett „Gombák & Gasztronómia” rendezvényen. Célja a gombaismeret bővítése, a tudatos gyűjtés támogatása és a biztonságos fogyasztási gyakorlatok erősítése volt. A terepi gyakorlatok és az azonosítási bemutatók gyakorlati példákon keresztül segítették a résztvevőket abban, hogy felismerjék az élőhelyi sajátosságokat, a gyűjtés helyes módszereit és az ehető–mérgező fajok közti különbségeket.

Tovább >

2025. november 28, péntek

Felcsúti diákok látogatták meg a Nébih velencei laboratóriumát

2025 novemberében a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola mezőgazdasági technikusi képzésének diákjai a Nébih ÉLI Növény- és Talajvédelmi Nemzeti Referencia Laboratórium Talajvédelmi részlegére látogattak el.

Tovább >