null Katasztrófahelyzetek esetén alkalmazható engedmények

Katasztrófahelyzetek esetén alkalmazható engedmények

2022. május 23, hétfő

Természeti katasztrófává nyilvánított esemény pl. szélsőséges időjárási jelenségek, széles körben elterjedt állat- és növénybetegségek, környezeti események esetén, ha nem lehet megfelelni az ökológiai termelési szabályoknak a Pest Megyei Kormányhivatal engedélyezheti az alábbi termelési szabályoktól való eltérést:

  • korlátozott ideig, a szükségesnél nem tovább, és legfeljebb 12 hónapra, 
  • kifejezetten az érintett termelési típusokra vagy adott esetben földparcellákra korlátozva,
  • az esettől függően az érintett területen működő valamennyi érintett ökológiai gazdasági szereplő, vagy kizárólag az érintett egyéni gazdasági szereplő számára engedélyezve.


Katasztrófahelyzetben engedélyezhető rendkívüli termelési szabályok:

FIGYELEM! Katasztrófahelyzetnek minősülő helyzet esetén az engedélyek kiadásához szükséges engedélyezési eljárás díjköteles.

Friss hírek

2022. május 23, hétfő

Nem ökológiai termesztésből származó takarmány felhasználásának engedélyezése ökológiai (bio) gazdálkodás esetén

Ha a takarmánygyártás megszűnt, vagy korlátozásokat vezettek be, különösen, ha rendkívüli időjárási feltételek, járványok, toxikus anyagokkal történt szennyeződés vagy tűz következett be a Pest Megyei Kormányhivatal engedélyezheti a nem ökológiai termelésből származó takarmányok használatát.

Tovább >

2022. május 23, hétfő

Párhuzamos állattartás ökológiai (bio) gazdálkodás esetén

Az egyik legfontosabb előírás, hogy a két egységben ugyanazon állatfajhoz tartozó egyedeket tartani tilos. A mezőgazdasági kutatást vagy hivatalos iskolai oktatást végző gazdaságok tarthatnak ugyanazon fajokból ökológiai és nem ökológiai állatállományt a Pest Megyei Kormányhivatal engedélyével.

Tovább >