null Dr. Nyerges Klára

Dr. Nyerges Klára

Dr. Nyerges Klára

Dr. Nyerges Klára NÉBIH-es referencialistája (2011-17)
Reference list of Klára Nyerges, Dr.

Occurrence of Cucumber mosaic virus in oleander (Nerium oleander) in Hungary

Az uborka mozaikvírus előfordulása leanderben (Nerium oleander) Magyarországon

NÉBIH-es kutató / Authors (NFCSO only): Dr. Nyerges Klára

Lezárult / Published: 2016

 

First Report of Raspberry bushy dwarf virus Infecting Grapevine in Hungary

Első jelentés szőlő RBDV-fertőzöttségéről (Raspberry bushy dwarf virus) Magyarországon

NÉBIH-es kutató / Authors (NFCSO only): Dr. Nyerges Klára

Lezárult / Published: 2012

 

Virological investigation of third-generation biomass plants - Arundo donax L. as an example

Harmadik generációs biomasszanövények virológiai vizsgálata az Arundo donax L. példáján

NÉBIH-es kutató / Authors (NFCSO only): Dr. Nyerges Klára

Lezárult / Published: 2011


Friss hírek

Befejeződött a LABOR rendszer fejlesztése
2022. január 20, csütörtök

Befejeződött a LABOR rendszer fejlesztése

A 2022. január 1-jén átadott utolsó funkciókkal lezárult az állategészségügyi diagnosztikát kiszolgáló LABOR rendszer kialakítása és üzembe helyezése. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2021. július 1-jétől több lépcsőben hajtotta végre az ágazat ügyviteli rendszerének átvezetését a digitális térbe. Ezzel megvalósult a modernizációs intézkedések kiemelt célja, azaz jelentősen egyszerűsödött a diagnosztikai vizsgálatok megrendelése, valamint létrejött a hiteles és gyors elektronikus eredményközlés háttere.

Tovább >

Megtiltotta az EU a titán-dioxid felhasználását az élelmiszerekben
2022. január 20, csütörtök

Megtiltotta az EU a titán-dioxid felhasználását az élelmiszerekben

Az EU 2022. január 18-án megjelent rendelete alapján 2022. augusztus 7-ig állíthatók elő a titán-dioxid (E171) élelmiszer-adalékanyag felhasználásával készített élelmiszerek, amelyek legkésőbb a minőségmegőrzési vagy fogyaszthatósági idejük lejártáig maradhatnak a forgalomban. A döntést az indokolja, hogy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) legfrissebb értékelése szerint nem biztonságos a színezék felhasználása az élelmiszerekben.

Tovább >