null Az ökológiai gazdálkodásban felhasználható, forgalomba hozatali és felhasználási engedéllyel rendelkező növényvédelmi célú készítmények és termésnövelő anyagok listája

Az ökológiai gazdálkodásban felhasználható egyszerű anyagok valamint forgalomba hozatali és felhasználási engedéllyel rendelkező növényvédelmi célú készítmények és termésnövelő anyagok listája

Az ökológiai gazdálkodásban alkalmazható növényvédő szer, növényvédő szernek nem minősülő növényvédelmi hatású készítmények és termésnövelő anyagok listáján szereplő készítmények ökológiai gazdálkodásban való felhasználhatóságát a Nébih NBI szakértői jogi és szakmai szempontból ellenőrizték.

A fenti szerlista olyan termékeket tartalmaz, amelyek hatóanyaga(i)/ komponense(i) szerepel(nek) az ökológiai termelésről, és az ökológiai termékek jelöléséről, valamint a 834/2007/ EK tanácsi rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló, 848/2018 EK Rendelet részletes végrehajtási szabályainak megállapításáról szóló 1165/2021 EK Rendelet I. vagy II. mellékletében, és egyidejűleg rendelkeznek érvényes hazai engedélyokirattal (kivéve: egyszerű anyagok (nem engedélyköteles termékek)).
A hatóság felhívja a felhasználók figyelmét, hogy a szerlistán szereplő készítmények csak az engedélyokiratban, illetve az előírt technológiában foglaltaknak megfelelően alkalmazhatóak. A készítmények engedélyokiratai az alábbi linken érhetőek el:

https://novenyvedoszer.nebih.gov.hu/Engedelykereso/kereso

https://portal.nebih.gov.hu/engedelyezett-termesnovelo-anyagok

Az ökológiai gazdálkodásban felhasználható termékek köre folyamatos felülvizsgálat és bővítés alatt áll. 
Új termék öko-szerlistára történő felvételéhez a cikk végén letölthető formanyomtatvány kitöltése és a Nébih NBI Növényvédő szer és Termésnövelő anyag Engedélyezési Osztályára történő benyújtása szükséges az e-Papír felületen keresztül.
Az Nébih Öko-listán szereplő készítmények az engedélyokiratukban és a hatályos jogszabályok szerint meghatározott felhasználási idő lejártáig használhatók fel az ökológiai gazdálkodásban is. A készítmény újraengedélyezését követően az ökológiai gazdálkodásban való felhasználást ismételten kérelmezni szükséges a fenti leírásnak megfelelően.

Cím:   Nébih NBI
Növényvédő szer és Termésnövelő anyag Engedélyezési Osztály
1118 Budapest, Budaörsi út 141-145.


Friss hírek

2023. november 13, hétfő

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2023.11.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2023. október 24, kedd

Kérdezz-felelek a kéknyelv betegségről (Bluetongue)

A kéknyelv–betegség (bluetongue) fertőző vírusos állatbetegség, mely a kérődző állatokat (szarvasmarha, juh, kecske, vadon élő kérődzők) támadja meg. Egyéb állatokra és az emberre a vírus nem veszélyes, humán megbetegedést nem okoz.

Tovább >