null Referenciaanyag-gyártó/előállító tevékenység

Referenciaanyag-gyártó/előállító tevékenység

2022. szeptember 6, kedd

A laboratóriumok működésének és akkreditációjának feltétele a mérési eredményei megfelelőségének garantálása. Az MSZ EN ISO/IEC 17025 hatályos szabványnak megfelelően, és a NAH állásfoglalása szerint az eredmények érvényességének biztosítása történhet referenciaanyagok/tanúsított referenciaanyagok használatával. A referenciaanyagok/tanúsított referenciaanyagok felhasználhatóak laboratóriumon belüli összehasonlító mérésekhez, jártassági vizsgálat szervezéséhez, mérőberendezések ellenőrzéséhez vagy módszerfejlesztéshez is.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági Laboratórium Igazgatóság Radioanalitikai Referencia Laboratórium több évtizede készít referenciaanyagokat/tanúsított referenciaanyagokat.  2005 óta a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség együttműködő laboratóriuma a referenciaanyag-gyártás területén.  Az elmúlt években készített referenciaanyagok/tanúsított referenciaanyagok jegyzéke illetve a jelenleg elérhető referenciaanyagok/tanúsított referenciaanyagok és dokumentumaik is innen elérhetőek.
 
Felkérés esetén – lehetőségeinek és képességének figyelembevételével – radioanalitikai referencia laboratóriumunk készen áll folyékony vagy szilárd porszerű anyagminták készítésére.
 
Referenciaanyag-gyártó tevékenységünk MSZ EN ISO 17034:2017 szabvány szerinti akkreditálása folyamatban van.


Friss hírek

2021. október 20, szerda

Fokozottan ellenőrzi ősszel a mikotoxinokat vizsgáló laborokat a Nébih

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei ősszel – a fokozott kockázat miatt – a mikotoxinokat vizsgáló egységekre kiemelten fókuszálnak majd.

Tovább >

2021. június 3, csütörtök

Megújult együttműködési megállapodás a Fukushimai Egyetemmel

A japán Fukushimai Egyetem kezdeményezésére a Nébih-hel 2013-ban aláírt együttműködési megállapodást idén májusban megújította a két intézmény. A megállapodás célja tudományos információk, adatok, irodalmak megosztása, kutatók és hallgatók cserelátogatása, közös kutatási projektek indítása.

Tovább >