null Így tanítunk mi...

Így tanítunk mi...

Így tanítunk mi...
2018. április 27, péntek

Négy végzett állatorvostan hallgatót kértünk meg, hogy meséljen az egyetemi élményeiről és a Nébih-es kurzusról, előadásokról és gyakorlatokról. 

Laura, aki nem csak állatorvos, hanem kutya-fizioterapeutaként is dolgozik mesélt nekünk „Az állatorvos szerepe az élelmiszerlánc-biztonság megteremtésében” című kurzusról:

Azért jelentkeztem a kurzusra, mert érdekelt, hogy milyen területekkel foglalkozik a Nébih és hogy értsem, mire lehet jó a diplomám a klinikumon kívül. A képzésen hallott sok-sok információ egyelőre nem kapcsolódik a munkámhoz, de gondolkozom rajta, hogy a jövőben ilyen területen helyezkedjek el. Az állatvédelem a szívügyem, nagyon szívesen foglalkoznék vele a jövőben.

A Baranya megyében vegyes praxisban dolgozó Viki a Nébih Állategészségügyi Diagnosztikai Igazgatóságon töltött kéthetes gyakorlatáról mesélt:

A laboratóriumi gyakorlat alatt a betegségeket teljesen más szemszögből ismerhettük meg.  A baromfi kórbonctanon sok érdekes esetet mutattak be, ahol testközelből ismertem meg, hogy a baromfitartó telepek milyen problémákkal küzdenek. A toxikológiai gyakorlaton nagyon jól összefoglalták a Magyarországon jelenleg előforduló gyakoribb mérgezéseket, amelyeket csalétkekkel is szemléltettek.

Nóri, aki egy fővárosi kisállatpraxisban helyezkedett el a debreceni gyakorlatról beszélt:

Dr. Bacsadi Árpád bemutatta, hogyan dolgoznak az intézetben. Részt vettünk a diagnosztikai munkában, és megismertük egy-egy betegség diagnosztizálásának teljes folyamatát. Az volt a legérdekesebb, ahogy egy-egy beküldött esetnél a boncolás során már felvetődtek különböző betegségek, és a további vizsgálatokkal sikerült kideríteni az elhullás okát. Főként gazdasági haszonállatok betegségeinek diagnosztizálásával foglalkoztunk, de előfordult egy-két kisállatos eset is. A mostani munkahelyemen is tudom hasznosítani azt a gondolkodásmódot, amit itt megtanultam.

Hédi vidéken helyezkedett el, klinikumban dolgozik:

A 11 féléves gyakorlattól először tartottam, mert én a gyakorlati félévem utolsó két hetét töltöttem ott és az előzetes vélemények arról szóltak, hogy nagyon unalmas lesz. Reménykedtem, hogy rácáfolnak, amit sikerült is megtenniük. Szerettem volna jobban belelátni az ott folyó munkába és tudni szerettem volna kit érdemes felhívni, ha elakadnék a praxisom során. Dr. Abonyi Tamás előadásai, mindig naprakészek voltak és imádtam az ő előadásait, ő nem félt kimondani, mivel találkozunk majd.


Friss hírek

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei
2020. február 21, péntek

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei 2020.

Tovább >

Visszavonta az Európai Bizottság a klórpirifosz és a klórpirifosz-metil hatóanyagok engedélyét
2020. február 13, csütörtök

Visszavonta az Európai Bizottság a klórpirifosz és a klórpirifosz-metil hatóanyagok engedélyét

Az Európai Bizottság a növényvédő szer hatóanyagok felülvizsgálati programja során a klórpirifosz és a klórpirifosz-metil hatóanyagok megújításának elutasításáról döntött. Ennek értelmében 2020. február 16-ig az Európai Unió minden tagállamában visszavonják a legnagyobb mennyiségben felhasznált rovarölő szer hatóanyag, a klórpirifosz, valamint a klórpirifosz-metil összes készítményét. A bizottság a forgalmazásra és felhasználásra adható türelmi idő lejáratát 2020. április 16. napjában állapította meg.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)