1.-2. Általános bevezető és Élelmiszerlánc-biztonsági helyzetkép

dr. Józwiak Ákos Bernard, 2016. március 16.
dr. Józwiak Ákos Bernard, 2016. március 16.
Egy budapesti pizzéria ellenőrzése során súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei. A szakemberek által feltárt hibák és hiányosságok, például az általános takarítatlanság, a nagy mennyiségű élő csótány jelenléte a főzőtérben, a szakosított tárolás hiánya, az egység tevékenységének azonnali felfüggesztését indokolták.
Tovább >A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – mint országos halgazdálkodási hatóság és mint az Állami Halőri Szolgálat szakmai irányítója – szervezésében 2022. május 12-én rendezte meg az első halőrzési kerekasztal-beszélgetést. A rendezvény legfőbb célja volt, hogy a szakemberek megkeressék azokat az együttműködési pontokat, amelyek a halak és élőhelyük védelme érdekében megerősítik a hazai halőrzést, annak társadalmi elfogadottságát, támogatottságát.
Tovább >