null Élelmiszerlánc Jártassági vizsgálatok

Jártassági vizsgálatok

Jártassági vizsgálatok

A laboratóriumok működésének, illetve akkreditációjának alapvető feltétele az általuk végzett vizsgálati területeken elérhető jártassági vizsgálatokon történő részvétel.

A MSZ EN ISO/IEC 17025 szabványnak megfelelően, és a NAH állásfoglalása szerint minden laboratóriumnak részt kell vennie jártassági / laboratóriumok közötti összehasonlító programban. A laboratóriumok nézőpontjából a jártassági vizsgálatok célja a megfelelő vizsgálati teljesítmény igazolása  az ügyfelek, az akkreditáló szervek, szabályozó hatóságok és önmaga részére.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági Laboratórium Igazgatóság Koordinációs és Módszertani Osztálya által szervezett jártassági vizsgálatok 2022. évi programja (1.melléklet) és az aktuális jelentkezési lap innen letölthető.

Tevékenységünk a NAH által, az MSZ EN ISO/IEC 17043:2010 szabvány szerint akkreditált.

Letölthető dokumentumok
Akkreditálási Okirat
Részletező Okirat


Friss hírek

Katasztrófahelyzetek esetén alkalmazható engedmények
2022. május 23, hétfő

Katasztrófahelyzetek esetén alkalmazható engedmények

Növényevők esetén a takarmány legalább 60%-ának magából a termelőegységből kell származnia, ha ez nem lehetséges, akkor más ökológiai gazdaságokkal együttműködésben kell előállítani. Az emlősök táplálása során előtérbe kell helyezni az anyatejes táplálást az az adott fajra vonatkozóan előírt minimális ideig.

Tovább >

Nem ökológiai termesztésből származó takarmány felhasználásának engedélyezése ökológiai (bio) gazdálkodás esetén
2022. május 23, hétfő

Nem ökológiai termesztésből származó takarmány felhasználásának engedélyezése ökológiai (bio) gazdálkodás esetén

Ha a takarmánygyártás megszűnt, vagy korlátozásokat vezettek be, különösen, ha rendkívüli időjárási feltételek, járványok, toxikus anyagokkal történt szennyeződés vagy tűz következett be a Pest Megyei Kormányhivatal engedélyezheti a nem ökológiai termelésből származó takarmányok használatát.

Tovább >