Élelmiszerlánc Jártassági vizsgálatok
Élelmiszerlánc jártassági vizsgálatok

A laboratóriumok működésének, illetve akkreditációjának alapvető feltétele az általuk végzett vizsgálati területeken elérhető jártassági vizsgálatokon történő részvétel.
A MSZ EN ISO/IEC 17025 szabványnak megfelelően, és a NAH állásfoglalása szerint minden laboratóriumnak részt kell vennie jártassági / laboratóriumok közötti összehasonlító programban. A laboratóriumok nézőpontjából a jártassági vizsgálatok célja a megfelelő vizsgálati teljesítmény igazolása az ügyfelek, az akkreditáló szervek, szabályozó hatóságok és önmaga részére.
-
Jártassági vizsgálatok
Tevékenységünk a NAH által, az MSZ EN ISO/IEC 17043:2023 szerint akkreditált:
-
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági Laboratórium Igazgatóság Koordinációs és Módszertani Osztálya által szervezett jártassági vizsgálatok
-
Trichinella jártassági vizsgálat
-
-
Zárójelentések
-
2025
1-2025 őszi káposztarepce vetőmag minták jártassági vizsgálata
2-2025 borsó vetőmag minták jártassági vizsgálata
3-2025 sárgarépa vetőmag minták jártassági vizsgálata
4-2025 rozs vetőmag minták jártassági vizsgálata
5-2025 élelmiszer analitikai jártassági vizsgálat
5-2025 számú MÓDOSÍTOTT élelmiszer analitikai jártassági vizsgálat
6-2025 számú zöldségkeverék minták mikrobiológiai jártassági vizsgálat
7-2025 számú talaj analitikai jártassági vizsgálat
8-2025 számú takarmány analitikai jártassági vizsgálat
9-2025 számú mikrobiológiai jártassági vizsgálat (baromfi bélsár)
10-2025 számú takarmányliszt minták mikrobiológiai jártassági vizsgálat
11-2025 számú analitikai jártassági vizsgálat (szerves trágya)2025. évi Trichinella jártassági vizsgálat Zárójelentés (1. és 2. kör)
2025. évi ISMÉTLŐ Trichinella jártassági vizsgálat Zárójelentés -
2024
1-2024 Fehérmustár vetőmag minták jártassági vizsgálata
2-2024 Pohánka vetőmag minták jártassági vizsgálata
3-2024 Vetőmag jártassági vizsgálata uborka vetőmag mátrixból
4-2024 Hús minták mikrobiológiai jártassági vizsgálata
5-2024 Tej minták mikrobiológiai jártassági vizsgálata
6-2024 Takarmány analitikai jártassági vizsgálata
7-2024 növény analitikai jártassági vizsgálata
8-2024 Szalmonella jártassági vizsgálata
8-2024 Ismétlő jártassági vizsgálat zárójelentés
9-2024 Margarin minták analitikai jártassági vizsgálata
10-2024 kukorica minták toxikológiai jártassági vizsgálata
11-2024 májkrém minták toxikológiai vizsgálataTrichinella lárvák kimutatására irányuló 2024. évi jártassági vizsgálat
Trichinella lárvák kimutatására irányuló ismétlő 2024. évi jártassági vizsgálat8-2024 Salmonella spp. jelenlétének meghatározása baromfi környezethigiéniai mintákból, majd az izolált Salmonella baktériumtörzsek további vizsgálata S. Enteritidis és S. Typhimurium jelenlétének kizárása céljából „O” szerocsoport meghatározással.
-