null Élelmiszerlánc Jártassági vizsgálatok

Jártassági vizsgálatok

Jártassági vizsgálatok

A laboratóriumok működésének, illetve akkreditációjának alapvető feltétele az általuk végzett vizsgálati területeken elérhető jártassági vizsgálatokon történő részvétel.

A MSZ EN ISO/IEC 17025 szabványnak megfelelően, és a NAH állásfoglalása szerint minden laboratóriumnak részt kell vennie jártassági / laboratóriumok közötti összehasonlító programban. A laboratóriumok nézőpontjából a jártassági vizsgálatok célja a megfelelő vizsgálati teljesítmény igazolása  az ügyfelek, az akkreditáló szervek, szabályozó hatóságok és önmaga részére.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági Laboratórium Igazgatóság Koordinációs és Módszertani Osztálya által szervezett jártassági vizsgálatok 2022. évi programja (1.melléklet) és az aktuális jelentkezési lap innen letölthető.

Tevékenységünk a NAH által, az MSZ EN ISO/IEC 17043:2010 szabvány szerint akkreditált.

Letölthető dokumentumok
Akkreditálási Okirat
Részletező Okirat


Friss hírek

Elismert tenyésztő szervezetek
2020. február 21, péntek

Elismert tenyésztő szervezetek

Magyarországon elismert tenyésztő szervezetek

Tovább >

Üvegszilánkokat találtak fagyasztott rösztiben
2019. február 22, péntek

Üvegszilánkokat találtak fagyasztott rösztiben

Belga bejelentés szerint két francia vásárló Auchan sajátmárkás fagyasztott rösztiben üvegszilánkokat talált. A termékből Magyarországra is érkezett. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a RASFF rendszeren keresztül értesült a riasztásról.

Tovább >