Élelmiszerlánc Jártassági vizsgálatok
Élelmiszerlánc jártassági vizsgálatok
A laboratóriumok működésének, illetve akkreditációjának alapvető feltétele az általuk végzett vizsgálati területeken elérhető jártassági vizsgálatokon történő részvétel.
A MSZ EN ISO/IEC 17025 szabványnak megfelelően, és a NAH állásfoglalása szerint minden laboratóriumnak részt kell vennie jártassági / laboratóriumok közötti összehasonlító programban. A laboratóriumok nézőpontjából a jártassági vizsgálatok célja a megfelelő vizsgálati teljesítmény igazolása az ügyfelek, az akkreditáló szervek, szabályozó hatóságok és önmaga részére.
-
Jártassági vizsgálatok
Tevékenységünk a NAH által, az MSZ EN ISO/IEC 17043:2010 (visszavont szabvány) szerint akkreditált:
-
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági Laboratórium Igazgatóság Koordinációs és Módszertani Osztálya által szervezett jártassági vizsgálatok
-
Trichinella jártassági vizsgálat
-
-
Zárójelentések 2024
1-2024 Fehérmustár vetőmag minták jártassági vizsgálata
2-2024 Pohánka vetőmag minták jártassági vizsgálata
3-2024 Vetőmag jártassági vizsgálata uborka vetőmag mátrixból
4-2024 Hús minták mikrobiológiai jártassági vizsgálata
5-2024 Tej minták mikrobiológiai jártassági vizsgálata
6-2024 Takarmány analitikai jártassági vizsgálata
7-2024 növény analitikai jártassági vizsgálataTrichinella lárvák kimutatására irányuló 2024. évi jártassági vizsgálat
Trichinella lárvák kimutatására irányuló ismétlő 2024. évi jártassági vizsgálat