Veszprém megye-40. számú vizsgálat-Várpalota- Vásárhelyi Általános Iskola
Veszprém megye-40. számú vizsgálat-Várpalota- Vásárhelyi Általános Iskola
40. számú vizsgálat: Mintavétel helye (tálalókonyha):
Vásárhelyi András Általános Iskola (8100 Várpalota, Tési utca 3.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Menü: Karalábéleves, Szarvacska főtt tészta, Csirkemell paprikás
Mintavétel ideje: 2015.09.09. Napi adag: 100 adag/ebéd Főzőkonyha: K-P Vendéglátó Bt. (8100 Várpalota, Veszprémi utca 10.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Karalábéleves (0,25 l/adag)
Külső megjelenés: |
Halványsárga színű alaplében közel szabályos alakú és méretű karalábé- és sárgarépa kockák mellett fehér színű eperlevél tészta és apró, zöld színű fűszerdarabkák láthatóak. |
Állomány: |
A leveslé kissé híg, a zöldségek kissé túlfőttek, elpuhultak. A tészta jól átfőtt. |
Illat: |
Kevésbé jellegzetes illat. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kissé üres, jellegtelen, fűszerszegény. Idegen íztől mentes. |
Szarvacska főtt tészta (0,19 kg/adag), csirkemell paprikás (0,13 l/adag)
Külső megjelenés: |
Narancssárgás színű pörköltalapban különböző méretűre vágott fehér színű csirkemell darabok. A szaftban apró fekete és piros színű fűszerszemcsék láthatók. A szarvacska tészta törtfehér színű. |
Állomány: |
A tészta jól átfőtt. A hús jellegének megfelelően kissé száraz. A szaft megfelelő sűrűségű, kissé zsíros hatású. |
Illat: |
Jellegének megfelelő. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kissé fűszerszegény, kissé zsíros ízhatás. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
karalábé, sárgarépa, gyökér, vöröshagyma, levestészta (4 tojásos), liszt, étolaj, petrezselyemzöld, pirospaprika, jódozott só
szarvacska (4 tojásos) étolaj, jódozott só
Csirkemell filé, vöröshagyma, lecsópaprika, paradicsom, tejföl 12%, liszt, étolaj, pirospaprika, jódozott só |