null Pest megye- 11. vizsgálat - Általános Iskola és Óvoda Herceghalom

Pest megye- 11. vizsgálat - Általános Iskola és Óvoda Herceghalom

Pest megye- 11. vizsgálat - Általános Iskola és Óvoda Herceghalom

11. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Általános Iskola és Óvoda Herceghalom (2053 Herceghalom, Gesztenyés u. 15.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

átlagos

ÁTLAG
ALATTI

nem
megfelelő

Menü: Tarhonya leves, mustáros, tejfölös csirkemáj, párolt rizs

Mintavétel ideje: 2013. március 20.
Napi adag: 140 adag/ebéd

Főzőkonyha: SodexoMo Kft. – 5048 Goldmann Étterem
(1111 Budapest, Goldmann Gy.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tarhonya leves (0,35 l/adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától színezett, híg sárgás-narancsos lében közel azonos méretű burgonyakockák, pirított gépi tarhonyagolyók, pici sárgarépa kockák, hagymadarabkák, zöldfűszerek. Tetején apró narancssárga zsírcseppek.

Állomány:

A lé hígan folyó, a tarhonya puha, a krumpli vegyes állományú. Egy része túlfőtt, széteső, a másik része kellően főtt.

Illat:

Termékre jellemző, a pirospaprika illata dominál.

Íz:

Jellegtelen, gyenge, fűszer- és aromaszegény.

Részletes összetétel:

  • Burgonya (tisztított)
  • Tarhonya 2 tojásos
  • Olaj (napraforgó)
  • Vöröshagyma (tisztított)
  • Lecsó (konzerv)
  • Pirospaprika
  • Petrezselyem (mirelit)
  • Bors (őrölt)
  • Füstölt kenyér szalonna

Mustáros, tejfölös csirkemáj (0,12 kg/adag)

Külső megjelenés:

Szürkészöld színű, sűrű mártásban, eltérő méretű csirkemájdarabok, hagymadarabkák, zöldfűszerdarabok, fűszerszemcsék.

Állomány:

A mártás sűrű, „szakadós”, a máj puha, a hagyma kissé nyers.

Illat:

Savanykás, mustáros, májas.

Íz:

Nem kellően harmonikus. A máj keserű, a hagyma nyers ízhatása kiérződik.

Részletes összetétel:

  • Csirkemáj szív nélkül
  • Tejföl (sovány)
  • Vöröshagyma (tisztított)
  • Olaj (napraforgó)
  • Mustár
  • Petrezselyem (mirelit)
  • Só (tengeri)
  • Bors (őrölt)

Párolt rizs (0,22 kg/adag)

Külső megjelenés:

Sárgás-drappos színű, kisebb-nagyobb csomókban összeálló, hosszúkás rizsszemek.

Állomány:

Kissé tapadós, csomós, a csomók nehezen szétnyomhatók.

Illat:

Jellegzetes gabonaillatú, tiszta.

Íz:

Jellegzetes, tiszta, kellően sós.

Részletes összetétel:

  • Rizs
  • Petrezselyem friss csomó
  • Olaj (napraforgó)
  • Vöröshagyma (tisztított)

Friss hírek

2025. április 22, kedd

Tanúsító szervezet elismerése

Magyarországon az Öko EK rendelet által előírt ellenőrzési rendszer keretén belül két tanúsító szervezet ellenőrzése alatt tevékenykedhetnek az ökológiai gazdálkodást folytatni kívánó gazdálkodók. A 34/2013. VM rendelet alapján az ökológiai termelés, feldolgozás, forgalmazás ellenőrzési és tanúsítási tevékenység végzésére a NÉBIH jogosult tanúsító szervezetet elismerni.

Tovább >

2025. március 31, hétfő

Közlemény elveszett „zöld könyvekről” (2025.03.31.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >