null Heves megye- 6. vizsgálat - Eger - Kemény Ferenc Általános Iskola

Heves megye- 6. vizsgálat - Eger - Kemény Ferenc Általános Iskola

Heves megye- 6. vizsgálat - Eger - Kemény Ferenc Általános Iskola

6. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Kemény Ferenc Általános Iskola (3300 Eger Kodály Zoltán u. 5.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT

átlag
feletti

átlagos

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Köménymagos leves, Rántott csirkemell burgonyapürével, Savanyú cékla saláta

Mintavétel ideje: 2014. március 26.
Napi adag: 550 adag/ebéd

Főzőkonyha: Pensio Minőségi Közétkeztető Kft. (3300 Eger, Pozsonyi u. 8.)

(3300 Eger Nagyváradi u. 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Köménymagos leves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Fakó sárgás-drapp közepesen híg leves, sok apró színes fűszerszemcsével.

Állomány:

Közepesen sűrű, zavaros, csomómentes.

Illat:

Kellemes, aromás, köményes. Tiszta, harmonikus.

Íz:

Kellemesen sós, köményes, fűszeres, harmonikus.

Részletes összetétel:

  • őrölt köménymag
  • napraforgó étolaj
  • liszt
  • fűszerpaprika

Rántott csirkemell (8-10 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Egy nagyobb tenyér nagyságú, kb. 1 cm vastag csirkemell szelet aranybarnára sült panírban. A panír jól fedi a húst, kb 1-1,5 mm vastag.

Állomány:

A hús rugalmasan puha, omlós. Jól átsült, nem olajos.

Illat:

Kellemes, aromás, tiszta, jellegzetes rántott hús illat.

Íz:

Kellemesen sós, aromás, ízletes, harmonikus.

Részletes összetétel:

  • csirkemell filé
  • napraforgó étolaj
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • tojás

Burgonyapüré (28 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Sárga, csomómentes burgonyapüré.

Állomány:

Csomómentes, szájban elomló.

Illat:

Kellemesen burgonyás, vajas, harmonikus, tiszta.

Íz:

Kellemes sós burgonya és vaj ízű, tiszta, aromás, harmonikus.

Részletes összetétel:

  • burgonya
  • margarin
  • tej (1,5 % zsírtartalmú)

Savanyú céklasaláta (5 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Lilás-bordó, fényes, hullámos felületű, eltérő méretű, egyenletes vastagságú cékla szeletek.

Állomány:

Puha, de nem szétfőtt.

Illat:

Jellegzetesen”föld”szagú, savanykás, fűszeres.

Íz:

Kellemesen savanykás-édeskés, jól fűszerezett, ízletes.

Részletes összetétel:

  • cékla
  • étkezési sav: ecetsav, citromsav, tartósítszer:nátrium-benzoát
  • édesítőszer:nátrium-szacharinát 

Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >