null Békés megye- 3. vizsgálat - Gyula - Implom József Általános Iskola Tagintézménye

Békés megye- 3. vizsgálat - Gyula - Implom József Általános Iskola Tagintézménye

Békés megye- 3. vizsgálat - Gyula - Implom József Általános Iskola Tagintézménye

3. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Implom József Általános Iskola Tagintézménye (5700 Gyula, Béke sgt. 49.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Paradicsom leves, sajtos halfilé, burgonyahab, uborka saláta, félbarna kenyér

Mintavétel ideje: 2013.

Napi adag: 460 adag/ebéd

Főzőkonyha: Gyulakonyha Kft. (5700  Gyula, Szent István u. 29/1.)


 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Paradicsomleves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Barnáspiros, közepesen sűrűn folyó lében nagyméretű, fehér színű betűtészta van megfőzve. Tetején minimális mennyiségű zsiradék látható.

Állomány:

A lé csomómentes, kellően sűrű, homogén, a tészta kissé szétfőtt.

Illat:

Jellegzetes, paradicsomos illatú. Minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, kellemes paradicsomos, édeskés. Minden idegen íztől mentes. 

Részletes összetétel:

  • étolaj
  • liszt
  • paradicsompüré
  • cukor
  • száraztészta
  • vöröshagyma

 

Sajtos halfilé (1 szelet)

Külső megjelenés:

Tenyérnyi nagyságú, változó vastagságú halszeleten rásütött sajt és zöldes, pirosas színű fűszerdarabkák láthatók. A hal jellegzetes csontfehér, illetve rózsaszínes, a sajt sárgás, néhol sárgásbarnára pirított.

Állomány:

Jól átsült, kellően puha, nem zsíros.

Illat:

Jellegzetes, sült sajtos és fűszeres. Minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, fűszeres, sajtos. Minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • hal
  • étolaj
  • trapista sajt
  • fűszerkeverék (fokhagyma, vöröshagyma, petrezselyem, peprika, feketebors, kapor, citromfű, bazsalikom, cayennebors, chili, glutamátE261, jódozott só)

 

Burgonyahab (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Sárgás színű, összeállt tört burgonya.

Állomány:

A bírálat időpontjában kissé mereven összeállt tört burgonya állagú.

Illat:

Főtt burgonyára jellemző. Minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Kissé sós, burgonyára jellemző. Minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • burgonya,
  • petrezselyemzöld,

 

Uborkasaláta (1 dl)

Külső megjelenés:

Vékonyra gyalult, héjas uborkaszeletek ecetes lében, melyben pitos és fekete fűszerszemcsék láthatók. leve zöldessárga, az uborka héja sötétzöld, a húsa világoszöld.

Állomány:

A szeletek ropogósak, a leve kissé opálos.

Illat:

Jellegzetes, uborkás, ecetes. Minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, esetes, édeskés. Minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • uborka,
  • ecet,
  • só,
  • cukor,
  • őrölt bors

 

Félbarna kenyér (1 szelet)

Külső megjelenés:

Két darab, megközelítőleg negyed szelet, 1-1,5 cm vastagságú félbarna kenyér. Héja világosbarnára sült, csontfehér színű bélzetében világosbarna magőrlemények láthatók.

Állomány:

Rugalmas, egyenletes lazítottságú.

Illat:

Jellegzetes, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes kenyér ízű, kissé fojtós, megfelelő, de kevésbé friss érzetű.


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >