null Zala megye - 32.számú vizsgálat - Pacsai Általános Iskola Főző- és tálalókonyha

Zala megye - 32.számú vizsgálat - Pacsai Általános Iskola Főző- és tálalókonyha

Zala megye - 32.számú vizsgálat - Pacsai Általános Iskola Főző- és tálalókonyha

32.számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):

Pacsai Általános Iskola Főző- és tálalókonyha (8761 Pacsa, József A. út 13.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Babgulyás, Aranygaluska, vanília öntet,

Teljes kiőrlésű búzakenyér

 

Mintavétel ideje: 2016.05.26.

Napi adag: 161 adag/ebéd

Főzőkonyha: u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Babgulyás (3dl/adag)

Külső megjelenés:

Barnás–narancssárgás színű, átlátszatlan lében szárazbab, közel egyenletes nagyságú, kockázott sertéshús, apróbb sárgarépa és fehérrépa kockák, valamint levesbetétként tarhonya tészta. Alján fekete és piros fűszerszemcsék, tetején narancsszínű zsírcseppek és zöld színű petrezselyem darabkák.

Állomány:

A lé jellegének megfelelően hígan folyó, átlátszatlan. A hús, a bab és a tészta puha, kellően átfőtt, a zöldségek enyhén túlfőttek.

Illat:

Babgulyásra jellemző, kellemes, kissé pörköltre emlékeztető. A fűszerpaprika, a kömény és a babérlevél illata harmonikus összhangot eredményez.

Íz:

Kellően telt, ízletes. Jól fűszerezett, harmonikus íz világú.

Aranygaluska, vanília öntet (18-20 dkg; 2-2,5dl/adag)

Külső megjelenés:

Kb. 6x7x3 cm nagyságú, tetején cukros dióval megszórt, aranybarnára sült kelt tészta. A hozzáadott vanília öntet világos sárga színű, fényes.

Állomány:

A kelt tészta jól átsült, puha, laza, foszlós, belül kisebb-nagyobb lyukak láthatók. Az öntet közepesen sűrűn folyó, sima, csomómentes.

Illat:

Kellemes, aromás, tiszta. A dió és a vanília illata dominál.

Íz:

Az aranygaluska íze kelt tésztára jellemző, a dió tiszta, nem avas. Az öntet kellően édes, enyhén vaníliás. Összességében kellemes, harmonikus, ízletes.

Teljes kiőrlésű kenyér

Külső megjelenés:

Kb. 1,5 cm vastag fél kenyérszeletek. Héja arany-barnára sült, a bélzet világos-drapp színű korpaszemcsékkel tarkított.

Állomány:

Puha, rugalmas, jól lazított, több kisebb-nagyobb lyuk látható. A héj enyhén visszapuhult.

Illat:

Tiszta, jellegének megfelelően enyhén savanykás, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus, tiszta ízű, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Babgulyás

Bab (száraz)

Olaj

Vöröshagyma

Babérlevél

Fokhagyma

Sárgarépa (mirelit)

Fűszerpaprika

Sertéscomb

Lecsó (konzerv)

Gyökér (mirelit)

Őrölt kömény

Delikát só mentes

Tarhonya (dörzsölt)

Aranygaluska, vanília öntet

Búzaliszt

Dió

Olaj

Tojás

Kristálycukor

Tej 2,8%

Margarin (Rama)

Élesztő

Vaníliás puding

Vaníliás cukor

 

 

 

 

 


Friss hírek

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >

2024. szeptember 18, szerda

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Tovább >