null Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 92. számú vizsgálat - Sipkay Barna diákétterem - Nyíregyháza

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 92. számú vizsgálat - Sipkay Barna diákétterem - Nyíregyháza

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 92. számú vizsgálat - Sipkay Barna diákétterem - Nyíregyháza

92. számú vizsgálat

A mintavétel helye:

Sipkay Barna diákétterem
(4400 Nyíregyháza, Krúdy Gyula utca 32.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,2 pont

Menü: Lebbencsleves, Túrótöltelékes gombóc, porcukor szórat, Alma


Zöldségleves, Bolognai spagetti

Mintavétel ideje: 2023.06.09.

Korosztály: iskolás

Mintavételi alap: 20 adag

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:

Cívis Hungast Kft.

(1119 Budapest, Fehérvári út 85.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Lebbencsleves (507 g/adag)

Külső megjelenés: A fűszerpaprikától narancs-vörös színűre színezett, opálos alaplé felületén narancsos színű zsiradékcseppek láthatók. A leves jellegzetes alkotói, a burgonya és a tészta megjelenésében összhangban van az elnevezéssel. A burgonya kockára darabolt, közel azonos méretű és alakú, jól tisztított. A tészta pirított, fodros kocka fajtájú. Az alaplében a fűszerszemcsék és a zöldfűszerek mellett megtalálható egy darab egész fokhagyma gerezd is. Tetszetős megjelenésű fogás.
Állomány: Az alaplé jellegzetesen hígan folyó, a burgonya kellően átfőtt, puha. A levesbetétként szereplő tészta egyenletesen pirított, puha, kissé túlfőzött hatású. A burgonya mennyisége az adag mennyiségéhez képest kevés.
Illat: A fogás jellegzetes illata felismerhető, de érezhető a zsiradék és a fűszerpaprika intenzív illata.
Íz: A fogás ízvilága jellemző, de enyhén zsíros ízű. A fűszerpaprika, hagyma és só ízfokozó hatása domináns. A fűszerként használt bors utóíze intenzív, csípős.

Túrótöltelékes gombóc, porcukor szórat (331 g/adag)

Külső megjelenés: A közel azonos méretű és nagyságú, szépen formázott gombóc felületén pirított zsemlemorzsára emlékeztető bevonat van. A bevonat aranybarna színű, kevésbé pirított és teljesen elfedi a gombócok felületét. A gombócok ép, egész darabok, sérülés nem látható. A porcukor szórat nem por állagú, kissé csomós.
Állomány: A gombócok tésztája puha, de nem kellően laza, inkább sűrű, tömör állagú, kissé rágós. A benne lévő töltelék krémes, sima, homogén.
Illat: A pirított bevonat illata nem kellően intenzív, enyhe. A főtt tészta jellegzetes illata érezhető, a töltelék édes-citromos túró hatású.
Íz: A gombócok tésztájának jellegtelen ízét, kiegészíti a töltelék édes-citromos túró íze. Harmonikus összhatású, a porcukor szórattól édes ízű.

Alma (149 g/adag)

Külső megjelenés: 1 db, ép, sértetlen sötétbordó héjú alma. Az alma húsa zöldes-fehér, éretlen hatású.
Állomány: Ropogós, lédús, húsos, vékony héjú.
Illat: Almára jellemző édeskés, kissé éretlen illatú.
Íz: Édes-savanykás, almára jellemző ízű, de kissé éretlen ízű.

Részletes összetétel/anyaghányad

Lebbencsleves

  • burgonya kocka, tisztított
  • vöröshagyma, tisztított
  • száraztészta, durum, fodros
  • lecsóalap, fagyasztott
  • olaj, napraforgó
  • fűszerpaprika, csemege, őrölt
  • fokhagyma, tisztított
  • fűszerkeverék, füstölthús alapíz
  • köménymag, őrölt
  • só, jódozott
  • bors, fekete, őrölt
  • víz, ivó

Túrótöltelékes gombóc

  • gombóc, túrótöltelékes, fagyasztott
  • zsemlemorzsa
  • olaj, napraforgó
  • só, jódozott

Porcukor szórat

Alma


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >