null Őszi horgásztúrákhoz is ideális megoldás a Turista Állami Horgászjegy

Őszi horgásztúrákhoz is ideális megoldás a Turista Állami Horgászjegy

2015. október 7, szerda

Alig másfél év alatt 17000-en regisztráltak a Turista Állam Horgászjegy (TUHIR) rendszerében, 2015-ben pedig 5800-an már a 90 napos horgászengedélyt is kiváltották. A közigazgatásban egyedülálló online rendszer teljes szabadságot ad mind a gyakorlott horgászoknak, mind az érdeklődőknek, hisz segítségével akár otthonról is bármikor kiválthatjuk a horgászathoz szükséges engedélyt.

A NÉBIH 2014. május 1-jével vezette be – a közigazgatásban a maga nemében egyedülálló – informatikai rendszert, a TUHIR-t, amivel bárki egyszerűen, online kiválthatja a turista állami horgászjegyet. A felület három nyelven (magyarul, angolul, németül) érhető el. Az újfajta okmányt, mely a kiváltás időpontjától számítva 90 napig érvényes, és egy bottal történő horgászatra jogosít, mind a magyar, mind a tagállami és külföldi állampolgárok igénybe vehetik.

A rendszer különlegessége, hogy a teljes közigazgatási folyamat online módon lebonyolítható. A horgászoknak a https://tuhir.nebih.gov.hu/ oldalon kell regisztrálniuk, majd sikeresen kitölteniük egy halfaj és alapvető jogszabályi ismeretekből álló tesztet. Az ehhez szükséges tananyag elérhető a TUHIR oldalán. Igénylés előtt a rendszer ellenőrzi, hogy az igénylő nincs-e eltiltva a horgászjegyváltás lehetőségétől. A horgászjegy díja bankkártyás tranzakcióval egyenlíthető ki. Ezt követen átlagosan 1 percen belül megérkezik a turista állami horgászjegy, a fogási napló, valamint a díjfizetési bizonylat a regisztrációkor megadott e-mail címre. A horgászjegy érvényességének induló napja előre beállítható és az érvényesség kezdetéről, valamint annak lejártáról a program automatikusan emlékeztetőt küld.

A rendszer sikerét mutatja, hogy a felhasználók száma kevesebb mint másfél év alatt meghaladta a 17 000-et és, míg 2014-ben 3900-an váltották ki az engedélyt, addig idén már több mint 5800-an. A NÉBIH a TUHIR-t használó ügyfelek számára 24 órás ügyfélszolgálatot is működtet, mely a tuhir@nebih.gov.hu e-mail, címen, illetve +36-70/436-0415-ös telefonszámon érhető el.

Kapcsolódó anyagok:
közlemény letölthető formában


Friss hírek

2024. május 22, szerda

Új rendelet a gyógyszeres takarmány szabályozásban

Megjelent a nem céltakarmányokban visszamaradó antimikrobiális hatóanyagok egyedi keresztszennyeződési határértékeinek és ezen anyagokra vonatkozó analitikai módszerek megállapításáról szóló EU rendelet.

Tovább >

2024. május 17, péntek

Május 18-tól Bács-Kiskun vármegyében is véget ér a tűzgyújtási tilalom

Az elmúlt 24 órában lehullott csapadéknak és a jelenleg is zajló esőzésnek köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyetértésben, 2024. május 18-tól visszavonja a tűzgyújtási tilalmat Bács-Kiskun vármegyében. A hatósági döntés eredményeképpen egyetlen vármegyében sem lesz érvényben tűzgyújtási tilalom az országban.

Tovább >