null Őszi horgásztúrákhoz is ideális megoldás a Turista Állami Horgászjegy

Őszi horgásztúrákhoz is ideális megoldás a Turista Állami Horgászjegy

2015. október 7, szerda

Alig másfél év alatt 17000-en regisztráltak a Turista Állam Horgászjegy (TUHIR) rendszerében, 2015-ben pedig 5800-an már a 90 napos horgászengedélyt is kiváltották. A közigazgatásban egyedülálló online rendszer teljes szabadságot ad mind a gyakorlott horgászoknak, mind az érdeklődőknek, hisz segítségével akár otthonról is bármikor kiválthatjuk a horgászathoz szükséges engedélyt.

A NÉBIH 2014. május 1-jével vezette be – a közigazgatásban a maga nemében egyedülálló – informatikai rendszert, a TUHIR-t, amivel bárki egyszerűen, online kiválthatja a turista állami horgászjegyet. A felület három nyelven (magyarul, angolul, németül) érhető el. Az újfajta okmányt, mely a kiváltás időpontjától számítva 90 napig érvényes, és egy bottal történő horgászatra jogosít, mind a magyar, mind a tagállami és külföldi állampolgárok igénybe vehetik.

A rendszer különlegessége, hogy a teljes közigazgatási folyamat online módon lebonyolítható. A horgászoknak a https://tuhir.nebih.gov.hu/ oldalon kell regisztrálniuk, majd sikeresen kitölteniük egy halfaj és alapvető jogszabályi ismeretekből álló tesztet. Az ehhez szükséges tananyag elérhető a TUHIR oldalán. Igénylés előtt a rendszer ellenőrzi, hogy az igénylő nincs-e eltiltva a horgászjegyváltás lehetőségétől. A horgászjegy díja bankkártyás tranzakcióval egyenlíthető ki. Ezt követen átlagosan 1 percen belül megérkezik a turista állami horgászjegy, a fogási napló, valamint a díjfizetési bizonylat a regisztrációkor megadott e-mail címre. A horgászjegy érvényességének induló napja előre beállítható és az érvényesség kezdetéről, valamint annak lejártáról a program automatikusan emlékeztetőt küld.

A rendszer sikerét mutatja, hogy a felhasználók száma kevesebb mint másfél év alatt meghaladta a 17 000-et és, míg 2014-ben 3900-an váltották ki az engedélyt, addig idén már több mint 5800-an. A NÉBIH a TUHIR-t használó ügyfelek számára 24 órás ügyfélszolgálatot is működtet, mely a tuhir@nebih.gov.hu e-mail, címen, illetve +36-70/436-0415-ös telefonszámon érhető el.

Kapcsolódó anyagok:
közlemény letölthető formában


Friss hírek

2023. december 8, péntek

Felavatták a Nébih új állatházát és magas biztonsági fokozatú kutatólaboratóriumát

Dr. Nobilis Márton élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár és Dr. Nemes Imre, a Nébih elnöke felavatta Magyarország egyik legnagyobb állatházát és magas biztonsági fokozatú (BSL-3-as szintű) kutatólaboratóriumát Gödöllőn. A fejlesztés a hazai kutatások támogatása érdekében jött létre. A létesítményben az állatbetegségek kórokozóit vizsgálják, valamint vakcina kipróbálási vizsgálatok zajlanak majd.

Tovább >

2023. december 8, péntek

Szigorodnak az antibiotikumok felírásának követelményei az élelmiszer-termelő állatok esetében

A Nébih felhívja az élelmiszer-termelő állatokat kezelő állatorvosok figyelmét, hogy a vonatkozó rendelet* értelmében 2024. január 1-től élelmiszer-termelő állatok számára antibiotikumot kizárólag hatósági engedéllyel rendelkező állatorvos írhat fel.

Tovább >