null Európai madárinfluenza helyzet 2022 ősz

Európai madárinfluenza helyzet 2022 ősz

2022. október 27, csütörtök

Szeptember 1-je óta napjainkig Európában összesen 739 baromfitartó gazdaságban, 289 fogságban tartott madarakat tartó intézményben és 4797 vadmadárban mutatták ki a szakemberek a magas patogenitású madárinfluenza vírusát.

Az érintett országok: Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Cseh Köztársaság, Dánia, Észak-macedón Köztársaság, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Izland, Írország, Lengyelország, Luxemburg, Magyarország, Moldovai Köztársaság, Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyság, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia,  Szlovénia és Törökország.

Frissítve: 2023.03.24.

 

 

 

 

 

 

 

 

Európai madárinfluenza helyzet térkép

A térkép forrása: Friedrich-Loeffler-Institut (FLI)


Friss hírek

2023. március 28, kedd

Közös gondolkodás, azaz élelmiszerpazarlás európai szemmel

Az élelmiszerpazarlás csökkentésével kapcsolatos javaslatcsomagot állított össze az EU uniós állampolgárok bevonásával. A 23 pontos program megalkotásában két magyar állampolgár vett részt. Az élelmiszerpazarlás terén eddig elvégzett tagállami munka egyértelmű elismerése, hogy a Nébih Maradék nélkül programjának vezetőjét is felkérték, szakértőként vegyen részt a panel munkáját segítő öttagú Tudományos Bizottságban.

Tovább >

2023. március 27, hétfő

Holnaptól vége a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei tűzgyújtási tilalomnak

A lehűlés folytán, illetve az elmúlt órákban lehullott nagy mennyiségű csapadéknak, valamint a további várható, jelentős mennyiségű csapadéknak köszönhetően megszűnt a tűzveszély, ezért 2023. március 28-tól a hatóság visszavonja a tűzgyújtási tilalmat Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

Tovább >