null Közlemény a Lóútlevél hatósági bizonyítvány árának 2012. április 10-től történő megváltozásáról

Közlemény a Lóútlevél hatósági bizonyítvány árának 2012. április 10-től történő megváltozásáról

Közlemény a Lóútlevél hatósági bizonyítvány árának 2012. április 10-től történő megváltozásáról
2012. április 10, kedd

A Kormány a lovas ágazat működtetésének fenntarthatóságát és a jelenlegi állapotának javítását kiemelten fontos feladatnak tartja, ezért 2012. március 12-én megjelent a Nemzeti Lovas Programban meghatározott feladatokról és a kiemelt feladatok végrehajtásához szükséges intézkedésekről szóló 1061/2012. (III. 12.) Korm. határozat.

Fentiekre figyelemmel a lovas ágazat terheinek csökkentésére, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) - az általa az egyes állatfajok egyedeinek Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszeréről szóló 29/2000. (VI. 9.) FVM rendelet (továbbiakban: Rendelet) értelmében - a ló ENAR adatbázisból kiállított Lóútlevél hatósági bizonyítvány árát április 10-től az alábbiak szerint határozza meg.

A Lóútlevelek ára egységesen 4.000,- Ft mindazon lovak esetében, melyek egyedi jelölése, azonosítása és a Lóútlevél igénylésének időpontja megfelel a Rendelet 29. § (1) és (2) bekezdésében és 35. § g) pontjában foglaltaknak, egyidejűleg megfelelve a Bizottság 90/426/EGK és a 90/427/EGK tanácsi irányelvnek a lófélék azonosítási módszereinek tekintetében történő végrehajtásáról szóló 504/2008/EK rendelete (továbbiakban: bizottsági rendelet) 5. cikk (6) bekezdés első albekezdésében foglaltaknak.

A sürgősségi ügyintézés ára, melynek feltételei nem változnak, a Lóútlevél árán felül 4.000,- Ft.

Azoknak a lovaknak az esetében, melyek egyedi jelölésének időpontja, valamint a Lóútlevél igénylésének az időpontja nem felel meg a Rendeletben és a bizottsági rendeletben leírtaknak, a Lóútlevelek ára a jelenlegi díjaknak megfelelő marad.

A tulajdonos átírás díja, valamint a másodlat Lóútlevél kiállítás díja változatlanul 1.500,- Ft (tulajdonos átírás díja), valamint 13.000,- Ft (másodlat Lóútlevél kiállítás díja) marad.

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy a díj megállapításakor a Lóútlevéligénylő-lap NÉBIH székhelyére (1024 Budapest, Keleti Károly u. 24.) vagy a Lóútlevél Irodába (1144 Budapest, Remény utca 42/b.) történő beérkezésének dátumát vesszük figyelembe.


Friss hírek

A három déli megyében feloldotta a Nébih a madárinfluenza miatt felállított védőkörzeteket
2022. június 27, hétfő

A három déli megyében feloldotta a Nébih a madárinfluenza miatt felállított védőkörzeteket

Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megyében június eleje óta nem volt újabb madárinfluenza-kitörés, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) feloldotta az összes védőkörzetet. Bár a járványügyi helyzet jelenleg kedvező, ez azonban nem jelenti azt, hogy a járványvédelmi fegyelmen lazítani lehet.

Tovább >

Bővül a tűzgyújtási tilalommal érintett terület hazánkban
2022. június 23, csütörtök

Bővül a tűzgyújtási tilalommal érintett terület hazánkban

A kritikusan száraz talajviszonyok és a kánikula miatt, az előreláthatóan továbbra is csapadékszegény időjárásra való tekintettel a hatóság 2022. június 24-től kiterjeszti a tűzgyújtási tilalmat Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre is. A korlátozás Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is tovább él.

Tovább >