null Közlemény a Lóútlevél hatósági bizonyítvány árának 2012. április 10-től történő megváltozásáról

Közlemény a Lóútlevél hatósági bizonyítvány árának 2012. április 10-től történő megváltozásáról

Közlemény a Lóútlevél hatósági bizonyítvány árának 2012. április 10-től történő megváltozásáról
2012. április 10, kedd

A Kormány a lovas ágazat működtetésének fenntarthatóságát és a jelenlegi állapotának javítását kiemelten fontos feladatnak tartja, ezért 2012. március 12-én megjelent a Nemzeti Lovas Programban meghatározott feladatokról és a kiemelt feladatok végrehajtásához szükséges intézkedésekről szóló 1061/2012. (III. 12.) Korm. határozat.

Fentiekre figyelemmel a lovas ágazat terheinek csökkentésére, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) - az általa az egyes állatfajok egyedeinek Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszeréről szóló 29/2000. (VI. 9.) FVM rendelet (továbbiakban: Rendelet) értelmében - a ló ENAR adatbázisból kiállított Lóútlevél hatósági bizonyítvány árát április 10-től az alábbiak szerint határozza meg.

A Lóútlevelek ára egységesen 4.000,- Ft mindazon lovak esetében, melyek egyedi jelölése, azonosítása és a Lóútlevél igénylésének időpontja megfelel a Rendelet 29. § (1) és (2) bekezdésében és 35. § g) pontjában foglaltaknak, egyidejűleg megfelelve a Bizottság 90/426/EGK és a 90/427/EGK tanácsi irányelvnek a lófélék azonosítási módszereinek tekintetében történő végrehajtásáról szóló 504/2008/EK rendelete (továbbiakban: bizottsági rendelet) 5. cikk (6) bekezdés első albekezdésében foglaltaknak.

A sürgősségi ügyintézés ára, melynek feltételei nem változnak, a Lóútlevél árán felül 4.000,- Ft.

Azoknak a lovaknak az esetében, melyek egyedi jelölésének időpontja, valamint a Lóútlevél igénylésének az időpontja nem felel meg a Rendeletben és a bizottsági rendeletben leírtaknak, a Lóútlevelek ára a jelenlegi díjaknak megfelelő marad.

A tulajdonos átírás díja, valamint a másodlat Lóútlevél kiállítás díja változatlanul 1.500,- Ft (tulajdonos átírás díja), valamint 13.000,- Ft (másodlat Lóútlevél kiállítás díja) marad.

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy a díj megállapításakor a Lóútlevéligénylő-lap NÉBIH székhelyére (1024 Budapest, Keleti Károly u. 24.) vagy a Lóútlevél Irodába (1144 Budapest, Remény utca 42/b.) történő beérkezésének dátumát vesszük figyelembe.


Friss hírek

Szántóföldi fajtaelismerő díszokiratok átadása
2021. november 26, péntek

Szántóföldi fajtaelismerő díszokiratok átadása

Ünnepélyes keretek között adta át a fajtaelismerő díszokiratokat 21 fajtanemesítő cég képviselőjének dr. Nagy István agrárminiszter, Erdős Norbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár és dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke. A Zamárdiban tartott rendezvényt országos szakembertalálkozó kísérte, valamint kihelyezett ülést tartott a Fajtaminősítő Bizottság Szántóföldi Szekciója.

Tovább >

Madárparkban is megjelent a madárinfluenza
2021. november 25, csütörtök

Madárparkban is megjelent a madárinfluenza

A keszthelyi Festetics-kastély elkerített madárparkjában is megjelent a madárinfluenza. Az állategészségügyi szakemberek, a betegség továbbterjedésének megakadályozása érdekében, a mintegy 380 fogságban tartott vadmadárból álló állomány felszámolását haladéktalanul megkezdték.

Tovább >