null Komárom-Esztergom megye - 57. számú vizsgálat - Komáromi Kistáltos Óvoda Tálalókonyha - Komárom

Komárom-Esztergom megye - 57. számú vizsgálat - Komáromi Kistáltos Óvoda Tálalókonyha - Komárom

Komárom-Esztergom megye - 57. számú vizsgálat - Komáromi Kistáltos Óvoda Tálalókonyha
- Komárom

57. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Komáromi Kistáltos Óvoda Tálalókonyha
(2900, Komárom, Czuczor G. u. 9.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,1 pont

 

 

Menü: Karalábéleves, Sült pulykamell vadasmártással és spagettivel, Alma

Foto: 

Mintavétel ideje: 2019. április 30.

Mintavételi alap : 56 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 év

A főzőkonyha neve, címe:
Kölyök Kft. Feszty Árpád Általános Iskola Főzőkonyha
(2900, Komárom, Csillag ltp. 116.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Karalábéleves (314 g  /adag)

Külső megjelenés: Sárgás-zöldes opálos alaplében , tejterméket tartalmazó sűrítésre utaló fehér szemcsék,  megfelelően tisztított, narancsos színű 1x1 cm-es sárgarépa, jellemző színű karalábékockák és törtfehér színű gyökérzöldségkockák láthatók. Tetején nagy mennyiségű sárga zsiradékcseppek úsznak, benne zöldfűszerszemcsék látszanak. Levesbetétet nem tartalmaz.
Állomány: A zöldségek puhára főttek, a karalábé szétfőtt, az alaplé hígan folyó.
Illat: Kissé jellegtelen, a karalábé illata dominál.
Íz:

Jellegtelen, kevésbé tartalmas-telt ízű, leginkább a zsiradék íze dominál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sült pulyakemell vadasmártással és spagettivel (72 g + 207g + 240g/adag)

Külső megjelenés: Tejterméket tartalmazó sűrítéstől narancsos-rózsaszínesre színezett, sárgaréparostokat és tejtermékszemcséket tartalmazó vadasmártásban elvétve zöldfűszerdarabok láthatók, tetején zsiradékcseppek gyöngyöznek. A sült pulykahús fűszerszemcséket tartalmazó, drappos színű, jellemző hússzelet formájú, 1 cm vastagságú. Vajszínű spagettitészta a köret, ami néhol összeállt.
Állomány: A mártás hígan folyó, homogén, egy két sárgaréparost látszik benne. A hús megfelelően tisztított, jól átsült, de kissé száraz. A tészta megfelelően átfőtt.
Illat: A mártás illata édeskés, a hagyma illata dominál. A hús illata főtt húséra emlékeztet. A tészta tiszta, gabona illatú. 
Íz:

A mártás ízében a sárgarépa édes íze dominál , a mustár íze nem érezhető. A hús kissé főtt húsra emlékeztető ízű, gyengén fűszerezett. A tészta  jellemző ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Alma (1 db - 166 g/adag)

Külső megjelenés: 6-7 cm átmérőjű, jellemző alakú, pirosas-zöldes színű, sárgásfehér színű gyümölcshúsú, néhol varrasodás-foltos, ép alma a gyümölcs.
Állomány: Friss, roppanós, jól rágható, lédús.
Illat: A gyümölcsre jellemző, de kissé éretlen illatú.
Íz:

Savanykás-édeskés ízű, nem túl intenzív.

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

 Karalábéleves:

  • Búzaliszt
  • Ételízesítő
  • Étolaj
  • Feketebors, őrölt
  • Jódozott vákumsó
  • Karalábé
  • Kristálycukor
  • Petrezselyem gyökér
  • Petrezselyem zöld
  • Sárgarépa
  • Tejföl, 12%-os
  • Rizsszemtészta

 Sült pulykamell:

  • Étolaj
  • Feketebors, őrölt
  • Jódozott vákumsó
  • Pulykamell
  • Szárnyas fűszerkeverék

 Vadasmártás:

  • Babérlevél
  • Borsikafű
  • Búzaliszt
  • Citrál
  • Étolaj
  • Jódozott vákumsó
  • Étolaj
  • Kristálycukor
  • Mustár
  • Feketebors, őrölt
  • Petrezselyem gyökér
  • Sárgarépa mirelit
  • Tejföl 12%-os
  • Vöröshagyma

Spagetti:

  • Étolaj
  • Jódozott vákumsó
  • Spagetti

Friss hírek

2025. november 26, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2025.11.26.)

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2025. november 14, péntek

Tájékoztató a növényvédő szer felhasználáskor keletkező hulladékok jogszerű kezeléséről

A gazdálkodók és a növényvédő szerrel szolgáltatást végző vállalkozások felelőssége nem merül ki a növényvédő szerek okszerű, szakszerű és biztonságos kijuttatásában. Minden esetben számolni kell a keletkező hulladékokkal is, melyek megfelelő kezelése az emberi egészség, a környezet és a természet védelme érdekében is kiemelt jelentőségű.

Tovább >