null Kereskedelmi korlatozas: atmenetileg tilos kutyat es macskat vinni Olaszorszagba

Kereskedelmi korlátozás: átmenetileg tilos kutyát és macskát vinni Olaszországba

2020. április 7, kedd

Az olasz hatósággal folytatott egyeztetés alapján a magyar állategészségügyi hatóság további intézkedésig megtiltja a kereskedelmi célú kutya és macskaszállítmányok Olaszországba történő indítását.

Az olasz állategészségügyi hatóság tájékoztatása alapján – a koronavírus járványhelyzet miatt – a kedvtelésből tartott állatokat értékesítő kisállat-kereskedések jelenleg zárva tartanak Olaszországban. Emellett az állatokkal való kereskedést az érvényben lévő kijárási tilalom sem teszi lehetővé. A legális kereskedelmet megakadályozó tényezők miatt a magyar állategészségügyi hatóság további intézkedésig megtiltja a kereskedelmi célú kutya és macskaszállítmányok Olaszországba történő indítását.

A Nébih tematikus szállítási aloldalán, a https://portal.nebih.gov.hu/koronavirus-szallitas oldalon elérhetőek a legfrissebb információk. Minden állatszállításban érintett vállalkozásnak (akár haszon-, akár kedvtelésből tartott állatról van szó) javasoljuk, hogy kísérje figyelemmel az itt megjelenő tájékoztatókat, kérdés esetén pedig forduljon a hivatal ügyfélszolgálatához, az ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu címen.


Friss hírek

2021. május 13, csütörtök

Véget ért az ebek kötelező veszettség elleni oltására adott türelmi idő

A fokozatos nyitáshoz igazodva megszűnt a kutyák veszettség elleni ismétlő oltásának beadatására tavaly márciusban elrendelt türelmi idő. A hatóság kéri az érintett kutyatartókat, hogy lehetőség szerint mielőbb pótolják állatuknál az esetlegesen elmaradt oltást.

Tovább >

2020. november 16, hétfő

Vendéglátó-, és közétkeztető létesítményekre vonatkozó intézkedések 2020. november 4-től visszavonásig

A Nébih összegyűjtötte a veszélyhelyzet kihirdetésével összefüggő, a vendéglátó- és közétkeztető létesítményekre vonatkozó legfontosabb és aktuális információkat.

Tovább >