Jász-Nagykun-Szolnok megye - 80. számú vizsgálat - Manóvár Óvoda - Szolnok
Jász-Nagykun-Szolnok megye - 80. számú vizsgálat - Manóvár Óvoda - Szolnok
80. számú vizsgálat (Tálalókonyha)
A mintavétel helye:
(Szolnok, Bajtárs u. 8.)
A menü minősítése:
| ÁTLAG ALATTI | 11,1 pont |
Menü: Tarhonyaleves, Zöldborsós csirkemell tésztakörettel

Mintavétel ideje: 2019. május 29.
Mintavételi alap : 102 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: nincs adat
A főzőkonyha neve, címe :
Főzőkonyha
(5000 Szolnok Simon Ferenc út 47.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Tarhonyaleves (410 g/adag)
| Külső megjelenés: |
Enyhén opálos lében, melynek felületén pirospaprikától pirosra színezett, kis mennyiségű zsiradékcseppek láthatóak. Sárgarépa és fehérrépa kockák, pritamin paprika csíkok és szabálytalan alakú enyhén pirított tarhonyaszemek láthatóak |
| Állomány: |
Az alaplé megfelelő sűrűségű. A tarhonya és a burgonya megfelelően átfőtt, míg a többi zöldség túlfőtt. |
| Illat: |
Zöldséges illatú, a pirított tarhonya illata kevésbé érezhető. |
| Íz: |
Zöldséges, pirított tészta ízű. Kevésbé intenzív, kevésbé harmonikus.
|
Zöldborsós csirkemell tészta körettel (451 g /adag)
| Külső megjelenés: |
Egyenletes nagyságú, csontfehér színű csavart tészta. Felülete olajosan fénylő. |
| Állomány: |
A tészta kellően átfőtt, rugalmas, nem tapadt össze. |
| Illat: |
Főtt tésztára jellemző illatú, tiszta. |
| Íz: |
A tészta jellegzetes, kellemes, kissé zsíros érzetű. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
- feketebors
- burgonya
- csirkemáj
- fűszerpaprika
- lecsókonzerv
- napraforgó olaj
- petrezselyemgyökér, friss
- petrezselyemlevél, friss
- sárgarépa, friss
- só, jódozott
- száraztészta, 4 tojásos
- vöröshagyma, friss
- zöldborsó, friss