Heves megye - 51. számú vizsgálat - Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium Tálalókonyha - Eger
Heves megye - 51. számú vizsgálat - Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium Tálalókonyha - Eger
51. számú vizsgálat (Tálalókonyha)
A mintavétel helye:
(3300 Eger, Pásztorvölgyi utca 25.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 15,5 pont |
Menü: Erőleves, Édes-savanyú csirkeragu párolt rizzsel
A feltálalt menüről készült fényképfelvétel nem érkezett be.
Mintavétel ideje: 2019. június 06.
Mintavételi alap : 267 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály
A főzőkonyha neve, címe :
Eger Konyha
(3300 Eger, Bem Tábornok u. 3.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Erőleves (267 g/adag)
Külső megjelenés: |
Tetszetős megjelenésű. Világossárga áttetsző lében különböző méretű és alakú zöldségek, leves betétként eperlevél tésztával. Zöld fűszerek és apró fűszer szemcsék láthatóak benne. A tetején néhány pici zsírcsepp úszik. |
Állomány: |
A lé jellegének megfelelően hígan folyó, a zölgségek puhák, kellően átfőttek, nem fásak. A levesbetét átfőtt, puha, rugalmas. |
Illat: |
Harmonikus, zöldséges, aromás illattú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, zöldséges, aromás, harmonikusan fűszeres. Idegen íztől mentes.
|
Édes-savanyú csirkeragu párolt rizzsel (252 g + 303 g /adag)
Külső megjelenés: |
Kevésbé tetszetős. A ragu paszta szerű, sűrű, szaftos, benne az alkotók alig felismerhetőek. A sötétbarna szósz erősen zsíros, a hús apró széteső, a rizs fehér pergős. |
Állomány: |
A rizs pergős, rugalmas, puha, nem tapadó. A ragu pasztaszerű, sűrű, széteső. |
Illat: |
Enyhén égett illatú. A ragu illatában a pörkölt illat a domináns, erősen hagymás. Nem jellegzetes édes-savanyú. |
Íz: |
Elnevezésére nem emlékeztető, magyaros pörkölt ízű, édeskés, kissé égett utóízzel. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
A feltálalt menühöz tartozó anyaghányadnyílvántartás nem érkezett be.