null Génsebészettel kapcsolatos nyilvános konzultáció az EFSA-nál

Génsebészettel kapcsolatos nyilvános konzultáció az EFSA-nál

Génsebészettel kapcsolatos nyilvános konzultáció az EFSA-nál
2020. március 4, szerda

Az EFSA genetikai manipulációval, rovarokba beültetett, mesterségesen tervezett önző génekkel kapcsolatos tudományos vélemény-tervezetére vonatkozóan nyilvános konzultációt hirdetett.

A felhívás pontos témája: Evaluation of existing EFSA guidelines for their adequacy for the molecular characterisation and environmental risk assessment of genetically modified insects with synthetically engineered gene drives

A témához 2020. április 17-ig lehet online írásos észrevételeket tenni.

További információ: GMO Panel scientific opinion on the evaluation of existing EFSA guidelines for their adequacy for the molecular characterisation and environmental risk assessment of GM insects with synthetically engineered gene drives

Tájékoztató videófilm és kiegészítő információ: New advances in biotechnology

Narrációs szöveggel ellátott videók: Native videos


Friss hírek

Kíméletes bánásmód a vágás során
2020. június 24, szerda

Kíméletes bánásmód a vágás során

A napokban jelent meg az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) a vágás során a sertések kíméletes bánásmódjára vonatkozó tudományos véleménye. Az EFSA szakvéleményében hangsúlyozza a vágóhídi személyzet képzésének fontosságát.

Tovább >

Listeria előfordulásának csökkentése fagyasztott zöldségekben
2020. május 4, hétfő

Listeria előfordulásának csökkentése fagyasztott zöldségekben

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) értékelte a Listeria szennyeződés közegészségügyi kockázatát olyan fagyasztott zöldségfélék esetében, amelyeket a fagyasztás előtt valamilyen módon hőkezeltek, azaz forráztak, vagy pároltak. Az EFSA arra a következtetésre jutott, hogy a Listeria szennyeződés tekintetében az ilyen termékek fogyasztásával összefüggésbe hozott egészségügyi kockázat kisebb, mint készételek (pl. füstölt hal, hús, kolbász, paté, lágy sajtok) fogyasztása esetében.

Tovább >