null Figyelem, folyamatban van az őshonos támogatások helyszíni ellenőrzése!

Figyelem, folyamatban van az őshonos támogatások helyszíni ellenőrzése!

Figyelem, folyamatban van az őshonos támogatások helyszíni ellenőrzése!
2020. november 2, hétfő

A Nébih szakértői helyszíni ellenőrzéseken vizsgálják a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták tartására irányuló támogatások felhasználását. Ennek során év végéig 70 tenyészet különböző szarvasmarha-, ló-, sertés-, juh- és baromfi fajtáit ellenőrizik a szakemberek. Feladatuk az állatállomány, valamint a dokumentációk ellenőrzése.

A Nébih szakértői a korábbi évekhez hasonlóan, szaktudásukkal és szorgalmukkal érdemben hozzájárulnak a pályázatokban vállalt kötelezettségek szakszerű ellenőrzéséhez.
Az ellenőrzésről további részletek alábbi cikkünkben olvashatóak: Folyamatban van a védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták támogatásának helyszíni ellenőrzése


Friss hírek

Elindult a Brexit tematikus aloldal a Nébih honlapján
2020. november 27, péntek

Elindult a Brexit tematikus aloldal a Nébih honlapján

Nagy-Britannia Európai Unióból történt kiválását követően, 2021 januárjától az élelmiszerlánc számos területén új szabályozás lép életbe. A Brexit néhány tekintetben hazánkra is hatással van, ezért fontosnak tartjuk, hogy a Nébih szakterületeit érintő változásokról egységes, ugyanakkor áttekinthető felületen informáljuk az érdeklődőket. E célból indítottuk el a hivatal honlapján a Brexit tematikus aloldalt.

Tovább >

Az országos főállatorvos elrendelte a baromfik zártan tartását
2020. november 26, csütörtök

Az országos főállatorvos elrendelte a baromfik zártan tartását

A közelmúltban több európai országban is azonosították, elsősorban vadmadarakban, a magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét. A vándorló vadmadarak vonulási útvonalai hazánkat is érintik, ezért dr. Bognár Lajos országos főállatorvos azonnali hatállyal, országszerte elrendelte a baromfik kötelező zártan tartását. A megelőzés érdekében, a zárt tartás mellett, a további járványvédelmi előírások szigorú betartása is kiemelten fontos!

Tovább >