Fejér megye - 83. számú vizsgálat - Nemes Nagy Ágnes Diákétterem Főzőkonyha - Székesfehérvár
Fejér megye - 83. számú vizsgálat - Nemes Nagy Ágnes Diákétterem Főzőkonyha - Székesfehérvár
83. számú vizsgálat (főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Nemes Nagy Ágnes Diákétterem Főzőkonyha
(8000. Székesfehérvár, Károly János u. 38.)
A menü minősítése:
ÁTLAG ALATTI | 8,8 pont |
Menü: Köménymagleves pirított zsemlekockával, Gyros sertéscsíkok zöldséges-joghurtos öntettel és főtt burgonyával
Foto:
Mintavétel ideje: 2019. március 19.
Mintavételi alap: 2300 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 14-18 év
A főzőkonyha üzemeltetője:
Hungast Vital Kft.
(1119. Budapest, Fehérvári u. 85.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Köménymagleves pirított zsemlekockával (4,0 dl/adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé halvány narancssárga színű, opálos, felületén apró narancssárga színű, gyöngyöző zsiradékcseppek. Csomómentes, sima, vízszerű alaplé. Láthatók benne apró fekete és piros fűszerszemcsék. A pirított zsemlekocka jellemző színű, nem szétázott, a közel azonos méretű kockák mellett nagy mennyiségben törmelékes. Összességében nem tetszetős megjelenésű, nem étvágygerjesztő. |
Állomány: | Az alaplé csomómentes, sima, a jellegzetesnél hígabban folyó, vízszerű. A zsemlekocka a levesben megfelelően visszapuhul, de nem szétázott. |
Illat: | Jellegtelen, üres, rántásos illat dominál. Idegen szagtól mentes. A leves elnevezése és a bírált étel illata nincs összhangban, arra nem jellemző. A zsemlekocka jellemző illatú, idegen szagtól mentes. |
Íz: | Jellegtelen, üres, a sűrítőanyag íze dominál. A leves elnevezése és a bírált étel íze nincs összhangban, arra nem jellemző. A zsemlekocka jellemző ízű, idegen íztől mentes. |
Gyros sertéscsíkok zöldséges-joghurtos öntettel és főtt burgonyával (37 dkg /adag)
Külső megjelenés: | A szaft barnás színű, felületén zsiradékcseppek, benne fekete és piros színű fűszerszemcsék, piros paprikadarabok és hagyma kockák láthatók. A hús szabálytalan alakú, nem azonos méretű, barnás színű, zsíros, nem jól tisztított darabokat tartalmaz. A húsétel elnevezése és a bírált étel megjelenése nincs összhangban. A főtt burgonya sárga színű, közel egyenletes kockákra darabolt, matt felületű, de nincs kiszáradva. A zöldséges joghurtos öntet tartalmaz csíkokra vágott lilakáposztát és fejeskáposztát, vékony cikkekre vágott kígyóuborkát és jégsaláta darabokat. A lilakáposztán barnás elszíneződések láthatók. A joghurtos öntet a jellegzetesnél hígabb, az összetevőket nem vonja be egyenletesen. A zöldségek összeesettek, fonnyadtak. |
Állomány: | A hús egyenletesen átfőtt, puha, de zsíros részeket tartalmaz. A sűrítés homogén. A főtt burgonya kellően átfőtt, puha. Az öntet hígan folyó, levet eresztett, a zöldségek enyhén elpuhultak. Összességében az öntet nem friss érzetű, állott, összeesett. |
Illat: | Paprikás-hagymás, pörköltre emlékeztető tiszta illatú. Idegen szagtól mentes. A húsétel elnevezése és a bírált étel illata nincs összhangban, arra nem jellemző. A főtt burgonya illata jellegzetes, a burgonya semleges illata érezhető. A zöldséges joghurtos öntet illatában a fokhagyma dominál, összességében állott, nem friss illatú. |
Íz: | Paprikás- hagymás, pörköltre emlékeztető ízű. Idegen íztől mentes. A húsétel elnevezése és a bírált étel íze nincs összhangban, arra nem jellemző. A főtt burgonya jellegzetes ízű, a burgonya íze érezhető. A zöldséges joghurtos öntet ízében a fokhagyma dominál, összességében állott, nem friss ízű. |
Részletes összetétel/anyaghányad:
Köménymagleves pirított zsemlekockával
- Búzaliszt
- Só, jódozott
- Napraforgóolaj
- Köménymag
- Pirospaprika, csemege
- Bors, egész
- Zöldségleves fűszerkeverék
- Vöröshagyma kocka, mirelit
- Vizes zsemle
Gyros sertéscsíkok zöldséges-joghurtos öntettel és főtt burgonyával
- Só, jódozott
- Sertéslapocka
- Pita
- Csirkemellfilé
- Petrezselyemzöld, fagyasztott
- Fokhagyma, tisztitott
- Kapor, friss csomós
- Fejeskáposzta, tisztított
- Kígyóuborka
- Lilakáposzta, tisztított
- Fűszerkeverék, Gyros
- Étkezési kukoricakeményítő
- Joghurt
- Jégsaláta
- Sárgarépa, tisztított
- Napraforgóolaj