null Fejér megye - 83. számú vizsgálat - Nemes Nagy Ágnes Diákétterem Főzőkonyha - Székesfehérvár

Fejér megye - 83. számú vizsgálat - Nemes Nagy Ágnes Diákétterem Főzőkonyha - Székesfehérvár

Fejér megye - 83. számú vizsgálat - Nemes Nagy Ágnes Diákétterem Főzőkonyha - Székesfehérvár

83. számú vizsgálat (főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Nemes Nagy Ágnes Diákétterem Főzőkonyha
(8000. Székesfehérvár, Károly János u. 38.)

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 8,8 pont

 

 

Menü: Köménymagleves pirított zsemlekockával, Gyros sertéscsíkok zöldséges-joghurtos öntettel és főtt burgonyával

Foto:

Mintavétel ideje: 2019. március 19.

Mintavételi alap: 2300 adag

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 14-18 év

A főzőkonyha üzemeltetője:
Hungast Vital Kft.
(1119. Budapest, Fehérvári u. 85.)

Részletes érzékszervi minősítés:

 Köménymagleves pirított zsemlekockával (4,0 dl/adag)

Külső megjelenés: Az alaplé halvány narancssárga színű, opálos, felületén apró narancssárga színű, gyöngyöző zsiradékcseppek. Csomómentes, sima, vízszerű alaplé. Láthatók benne apró fekete és piros fűszerszemcsék. A pirított zsemlekocka jellemző színű, nem szétázott, a közel azonos méretű kockák mellett nagy mennyiségben törmelékes. Összességében nem tetszetős megjelenésű, nem étvágygerjesztő.
Állomány: Az alaplé csomómentes, sima, a jellegzetesnél hígabban folyó, vízszerű. A zsemlekocka a levesben megfelelően visszapuhul, de nem szétázott.
Illat: Jellegtelen, üres, rántásos illat dominál. Idegen szagtól mentes. A leves elnevezése és a bírált étel illata nincs összhangban, arra nem jellemző. A zsemlekocka jellemző illatú, idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegtelen, üres, a sűrítőanyag íze dominál. A leves elnevezése és a bírált étel íze nincs összhangban, arra nem jellemző. A zsemlekocka jellemző ízű, idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyros sertéscsíkok zöldséges-joghurtos öntettel és főtt burgonyával (37 dkg /adag)

Külső megjelenés: A szaft barnás színű, felületén zsiradékcseppek, benne fekete és piros színű fűszerszemcsék, piros paprikadarabok és hagyma kockák láthatók. A hús szabálytalan alakú, nem azonos méretű, barnás színű, zsíros, nem jól tisztított darabokat tartalmaz. A húsétel elnevezése és a bírált étel megjelenése nincs összhangban. A főtt burgonya  sárga színű, közel egyenletes kockákra darabolt, matt felületű, de nincs kiszáradva. A zöldséges joghurtos öntet tartalmaz csíkokra vágott lilakáposztát és fejeskáposztát, vékony cikkekre vágott kígyóuborkát és jégsaláta darabokat. A lilakáposztán barnás elszíneződések láthatók. A joghurtos öntet a jellegzetesnél hígabb, az összetevőket nem vonja be egyenletesen. A zöldségek összeesettek, fonnyadtak.
Állomány: A hús egyenletesen átfőtt, puha, de zsíros részeket tartalmaz. A sűrítés homogén. A főtt burgonya kellően átfőtt, puha. Az öntet hígan folyó, levet eresztett, a zöldségek enyhén elpuhultak. Összességében az öntet nem friss érzetű, állott, összeesett.
Illat: Paprikás-hagymás, pörköltre emlékeztető tiszta illatú. Idegen szagtól mentes. A húsétel elnevezése és a bírált étel illata nincs összhangban, arra nem jellemző. A főtt burgonya illata jellegzetes, a burgonya semleges illata érezhető. A zöldséges joghurtos öntet illatában a fokhagyma dominál, összességében állott, nem friss illatú.
Íz: Paprikás- hagymás, pörköltre emlékeztető ízű. Idegen íztől mentes. A húsétel elnevezése és a bírált étel íze nincs összhangban, arra nem jellemző. A főtt burgonya jellegzetes ízű, a burgonya íze érezhető. A zöldséges joghurtos öntet ízében a fokhagyma dominál, összességében állott, nem friss ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Köménymagleves pirított zsemlekockával

  • Búzaliszt
  • Só, jódozott
  • Napraforgóolaj
  • Köménymag
  • Pirospaprika, csemege
  • Bors, egész
  • Zöldségleves fűszerkeverék
  • Vöröshagyma kocka, mirelit
  • Vizes zsemle

Gyros sertéscsíkok zöldséges-joghurtos öntettel és főtt burgonyával

  • Só, jódozott
  • Sertéslapocka
  • Pita
  • Csirkemellfilé
  • Petrezselyemzöld, fagyasztott
  • Fokhagyma, tisztitott
  • Kapor, friss csomós
  • Fejeskáposzta, tisztított
  • Kígyóuborka
  • Lilakáposzta, tisztított
  • Fűszerkeverék, Gyros
  • Étkezési kukoricakeményítő
  • Joghurt
  • Jégsaláta
  • Sárgarépa, tisztított
  • Napraforgóolaj

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >