null Egy hajmáskéri üzemből 3,4 tonna élelmiszert vont ki a hatóság

Egy hajmáskéri üzemből 3,4 tonna élelmiszert vont ki a hatóság

2025. május 8, csütörtök

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) súlyos szabálytalanságokat tárt fel egy hajmáskéri élelmiszer-előállító üzemben: a szakemberek 3,4 tonna jogsértő, részben nem nyomon követhető, részben lejárt fogyaszthatósági idejű tételt vontak ki a forgalomból. A forgalomba hozatalát azonnal megtiltották, és a tételeket zár alá helyezték, így a fogyasztókhoz ezek a termékek nem juthattak el.

A hajmáskéri ellenőrzés során friss és fagyasztott húsok, belsőségek, bőrke, toka- és zsírszalonna, valamint sütnivaló kolbász esetében találtak szabálytalanságokat. Minden érintett terméket az ellenőrzés helyszínén azonnal kivontak a forgalomból.  Az eljárás, valamint a bírság megállapítása folyamatban van. Az érintett vállalkozás adatai elérhetőek a  jogsértés listán.

Az ellenőrzés közben feltárt hibákat, hiányosságokat bemutató videó a cikkben leírtak vizuális bemutatására szolgál, többletinformációt nem tartalmaz.

A Nébih továbbra is folytatja célzott ellenőrzéseit, hogy a magyar fogyasztók asztalára kizárólag biztonságos, ellenőrzött forrásból származó élelmiszer kerüljön. 



Friss hírek

2025. december 4, csütörtök

Év végén rövid leállás várható a Nébih szakrendszereiben

A Nébih ezúton értesíti az ügyfeleit, hogy 2025. december 31. 20:00 és 2026. január 01. 14:00 óra között több szakrendszer átmenetileg nem lesz elérhető. A karbantartás miatt szükséges szüneteltetés ideje alatt a Nébih által üzemeltetett ügyfélfelületek, valamint a kapcsolódó szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Tovább >

2025. december 3, szerda

Calicivírus-járvány okozta a budapesti XIII. kerületi tömeges megbetegedést

Lezárult a november 6-án a budapesti XIII. kerületben kialakult, közel 594 embert érintő enterális megbetegedéssorozat hatósági vizsgálata. A hatósági, laboratóriumi és élelmiszer-biztonsági vizsgálatok kimutatták, hogy a járványt Norovírus, a calicivírusok családjába tartozó kórokozó okozta. A vírus feltételezhetően nyers élelmiszer útján került a közétkeztetésbe, a fertőzés terjedése tipikus közösségi mintázatot mutatott.

Tovább >