Budapest- 55. vizsgálat - XI. kerület - Karolina Óvoda
Budapest- 55. vizsgálat - XI. kerület - Karolina Óvoda
55. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Karolina Óvoda (1113 Budapest, Karolina út 64-72.)
A menü minősítése:
kiválóan |
ÁTLAG |
átlagos |
átlag |
nem |
|
Menü: Paradicsomleves, panírozott halrúd rizzsel, tartár mártással Mintavétel ideje: 2013. április 17. Főzőkonyha: Sodexo Magyarország Kft. Kamaraerdei Étterem |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Paradicsomleves (2,5 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Jellegzetes, narancsos piros színű paradicsomleves, sok főtt betűtésztával. Tetején apró narancsszínű zsírcseppek. |
Állomány: |
Hígan folyó lében kellően puha főtt tészta. |
Illat: |
Enyhén paradicsomos, savanykás illat. Kissé aromaszegény. |
Íz: |
Savanykás-édeskés, enyhén paradicsomos íz. Kissé gyenge, nem kellően aromás. Kevésbé harmonikus. |
Részletes összetétel: |
|
Rizs (20 dkg/adag) és tartár mártás (2 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Drappos fehér színű, hosszúkás szemű főtt rizs. Tetején tört fehér tartármártás. Kevés zöldfűszer darabka. |
Állomány: |
A mártás sűrű. A rizs könnyen szétnyomható csomókat tartalmaz. Rugalmas, kellően puha. |
Illat: |
A rizs jellegzetes gabona illatú. A mártás savanykás, jellegének megfelelő. |
Íz: |
A rizs kellemesen sós, tiszta. A mártás savanykás, harmonikus. |
Részletes összetétel: |
|
Panírozott halrúd (2 db/adag)
Külső megjelenés: |
Aranybarna panírban szürkés-fehér színű halfilé. |
Állomány: |
A panír egyenletesen átsült. A hal omlós, puha, szálkamentes. |
Illat: |
Jellegzetes hal illat érződik. |
Íz: |
Intenzív, termékre jellemző hal ízű. |
Részletes összetétel: |
|
|
|
Tartár mártás |
|