null Bács-Kiskun vármegye - 173. számú vizsgálat - Főzőkonyha Homokhátsági Fejlődésért Nonprofit Kft. - Szentkirály

Bács-Kiskun vármegye - 173. számú vizsgálat - Főzőkonyha Homokhátsági Fejlődésért Nonprofit Kft. - Szentkirály

Bács-Kiskun vármegye - 173. számú vizsgálat - Főzőkonyha Homokhátsági Fejlődésért Nonprofit Kft. - Szentkirály

173. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Főzőkonyha Homokhátsági Fejlődésért Nonprofit Kft.
(6031 Szentkirály, Sallai utca 2. (főzőkonyha))

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 13,6

Menü: Zöldborsóleves (helyben készült sütőben melegen tartva), Bakonyi csirkeragu (helyben készült sütőben melegen tartva) + Penne tészta (helyben készült sütőben melegen tartva)

Zöldborsóleves (helyben készült sütőben  melegen tartva), Bakonyi csirkeragu (helyben készült  sütőben melegen tartva) + Penne tészta  (helyben készült sütőben melegen tartva)
 

Mintavételi alap: 70 adag
Mintavétel ideje: 2022.11.10.

Korosztály: 7-10 éves

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Homokhátság Fejlődéséért Nonprofit Kft.
(6031 Szentkirály, Kossuth Lajos utca 13.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsóleves (helyben készült sütőben melegen tartva) (207,91 g /adag)

Külső megjelenés: Enyhén opálos alaplé, mely felületén a kelleténél több zsiradékcsepp látható. Az alaplében narancssárga sárgarépa szeletek, zöld színű paprikaszelet, piros paradicsom szelet, csont színű burgonya kockák, eperlevél tészta és zöld színű borsó szemek láthatóak. Feketés fűszerszemcsék és zöld fűszerlevelek is találhatóak a lében. Az összetevők aránya megfelelő.
Állomány: A lé hígan folyó. A zöldségek kellően főttek. A tészta túlfőtt.
Illat: Kellemes, az üveges zöldborsó illata érződik.
Íz: Enyhén zsíros érzetű, üveges borsó íze érződik. Zöldséges, a só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül.

 

Bakonyi csirkeragu (helyben készült sütőben melegen tartva) + Penne tészta (helyben készült sütőben melegen tartva) (131,92 g + 113,54 g /adag)

Külső megjelenés: Ragu: A ragu átlátszatlan, közepesen sűrűn folyó, felületén arányos mennyiségű narancsos pirosas zsírcsepp látható. Kb. 2x2cm-es, rózsaszínes drappos húskockák és szürkésbarna, helyenként sötétebb barna, vékony gombaszeletek láthatóak benne. A szószban apró feketésbarna fűszerszemcsék is láthatóak. Egyes gomba szeletek lényegesen nagyobbak, mint az átlag. Tészta: A kelleténél zsírosabb, fényes felületű. Penne formájú, világos sárga színű, helyenként sötétebb sárga folt látható rajta.
Állomány: Ragu: A hús kellően megfőtt, kissé száraz. A szaft csomómentes, kellően sűrű. A gomba puha, jellegzetes. Tészta: A sötétebb színűek szárazak, nehezen rágható, kemény. A többi puha, jól megfőtt.
Illat: Ragu: Jellegzetes, füstölt illat érezhető, fűszeres illatú. Tészta: Jellegzetes, főtt tészta illatú, gabona illatú.
Íz: Ragu: Kellemesen fűszeres, de a hús száraz. Tészta: Kellemes, de zsíros érzetű. Összességében: Kellemes, finom, de a hús szárazsága ront az összhatásban.

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >