null Az antibiotikum rezisztencia helyzete az EU-ban: egyre nehezebb az élelmiszer eredetű fertőzések kezelése

Az antibiotikum rezisztencia helyzete az EU-ban: egyre nehezebb az élelmiszer eredetű fertőzések kezelése

2020. március 5, csütörtök

Az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) és az ECDC (Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ) a 2017-2018-as tagállami adatok alapján készített közös jelentése szerint a különböző betegségek kezelésére használt antibiotikumok egyre kevésbé hatékonyak olyan betegségek esetében, melyek emberek és állatok között is terjedhetnek, mint pl. a campylobacteriosis vagy a salmonellosis.

További részletek, valamint az egyes antibiotikumokra vonatkozó rezisztencia értékét tagállami bontásban bemutató infógrafika és tájékoztató videófilm az alábbi linkeken keresztül érhető el:

További információ: https://www.efsa.europa.eu/en/news/antimicrobial-resistance-eu-infections-foodborne-bacteria-becoming-harder-treat?utm_medium=email&utm_source=fp&utm_campaign=amrdataviz2020

Infógrafika: Antimicrobial resistance (AMR) data visualisation tool

Videófilm: https://www.efsa.europa.eu/en/topics/topic/antimicrobial-resistance


Friss hírek

2023. július 13, csütörtök

Gombamérgezési események kivizsgálása

Az Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság gombamérgezés gyanúja esetén 24 órás ügyeleti szolgálatban látja el a vizsgálati tevékenységet. A vizsgálat megrendeléséhez szükséges tudnivalókat a letölthető tájékoztató tartalmazza.

Tovább >

2023. június 30, péntek

EFSA Focal Point

Az Európai Unió 2002-ben hozta létre az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóságot (EFSA), mely független kockázatbecsléssel és kockázatkommunikációval foglalkozik.

Tovább >