null Az antibiotikum rezisztencia helyzete az EU-ban: egyre nehezebb az élelmiszer eredetű fertőzések kezelése

Az antibiotikum rezisztencia helyzete az EU-ban: egyre nehezebb az élelmiszer eredetű fertőzések kezelése

Az antibiotikum rezisztencia helyzete az EU-ban: egyre nehezebb az élelmiszer eredetű fertőzések kezelése
2020. március 5, csütörtök

Az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) és az ECDC (Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ) a 2017-2018-as tagállami adatok alapján készített közös jelentése szerint a különböző betegségek kezelésére használt antibiotikumok egyre kevésbé hatékonyak olyan betegségek esetében, melyek emberek és állatok között is terjedhetnek, mint pl. a campylobacteriosis vagy a salmonellosis.

További részletek, valamint az egyes antibiotikumokra vonatkozó rezisztencia értékét tagállami bontásban bemutató infógrafika és tájékoztató videófilm az alábbi linkeken keresztül érhető el:

További információ: https://www.efsa.europa.eu/en/news/antimicrobial-resistance-eu-infections-foodborne-bacteria-becoming-harder-treat?utm_medium=email&utm_source=fp&utm_campaign=amrdataviz2020

Infógrafika: Antimicrobial resistance (AMR) data visualisation tool

Videófilm: https://www.efsa.europa.eu/en/topics/topic/antimicrobial-resistance


Friss hírek

Január 31-ig lehet jelentkezni a 2020 szeptemberében induló EU-FORA programra
2020. január 9, csütörtök

Január 31-ig lehet jelentkezni a 2020 szeptemberében induló EU-FORA programra

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) ismét meghirdette az EU-FORA programot (European Food Risk Assessment Fellowship Programme), amelyre 2020. január 31-ig lehet jelentkezni.

Tovább >

Karácsonyi menü maradék nélkül
2019. december 19, csütörtök

Karácsonyi menü maradék nélkül

Magyarországon mintegy 1,8 millió tonna élelmiszerhulladék keletkezik évente, jelentős része a háztartásokban. A karácsonyi időszakban az átlagosnál is több élelmiszer végzi a szemetesben: nem csupán a sütés-főzéssel járó élelmiszerhulladékok – például tojáshéj – miatt, hanem sokszor a megmaradt készételek is a kukába kerülnek az ünnepek során. Cikkünkben összegyűjtöttük a legpraktikusabb, élelmiszerfeleslegeket megelőző tanácsokat, amelyek segítségével maradék nélkül „vészelhetjük át” a karácsonyt.

Tovább >