null Alginure növénykondicionáló készítmény engedélyének felfüggesztése

Alginure növénykondicionáló készítmény engedélyének felfüggesztése

Alginure növénykondicionáló készítmény engedélyének felfüggesztése
2015. november 16, hétfő

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a termelők figyelmét, hogy a Biocont Magyarország Kft. (1139 Budapest, Hajdú u. 42-44.) által forgalmazott ALGINURE® nevű növénykondícionáló készítmény forgalomba hozatali és felhasználási engedélyét 2015. november 09. napján kelt határozatával, azonnali hatállyal felfüggesztette, forgalmazását és felhasználását megtiltotta, valamint elrendelte a készítmény kereskedelmi forgalomból történő visszahívását.

A döntést a termék engedélyokiratának való nem megfelelés indokolta. A készítmény élelmiszerbiztonsági kockázatot nem jelent.

A további intézkedésekről a NÉBIH a későbbiekben tájékoztatja a termelőket.

 

NÉBIH


Friss hírek

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ
2020. augusztus 7, péntek

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ

Ismét eredményes akción van túl a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ). A halászati őrök a júniusban felderített ügyben az eljárást és bírságolást követően sikeresen visszaszállítottak az eredeti élőhelyére egy újabb jogszerűtlenül kifogott és áttelepített tőpontyot. A méretes, 27 kg-os, 92 cm testhosszúságú hal 17 km megtétele után került vissza a Vasmegyei megtalálási helyéről az eredeti „otthonába”.

Tovább >

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben
2020. július 31, péntek

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben

Az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása miatt az alföldi térség erdőterületein található avar, gyep és tűlevél réteg kiszáradása miatt fokozott tűzveszély alakult ki. 2020. augusztus 1-től három megyében életbe lépett a tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Tovább >